Slika je simbolična.
Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji, izdaja digitalnega potrdila čez teden dni.

Podatki za včerajšnji dan kažejo, da je bilo opravljenih 2038 PCR testov in 17.715 hitrih antigenskih testov. Potrjenih je bilo 50 novih okužb, aktivnih okužb v državi pa je po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje manj kot 1200.

Prvič po 3. oktobru število hospitaliziranih padlo pod sto

Na novo sta bili včeraj v slovenske bolnišnice sprejeti le dve osebi, deset pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih. Še ena oseba s covidom je umrla.

V naših bolnišnicah se danes zdravi 83 covidnih pacientov, devet manj kot včeraj, od tega na oddelkih intenzivne terapije 29, kar so štirje pacienti manj kot včeraj. 

Število hospitaliziranih je prvič po 3. oktobru padlo pod sto.

Digitalno potrdilo že čez teden dni

Vodja konzularnega sektorja na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter je na današnji vladni novinarski konferenci dejal, da bodo čez sedem dni omogočili izdajo digitalnega potrdila.

Gre za poenoteno obliko dokazil, ki ga potnik lahko pokaže tistim državnim ustanovam, ki preverjajo zdravstveno stanje in pogoje za vstop v drugo državo.

Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji

Šter dodaja, da imajo tisti, ki se ne želijo cepiti, do tega vso pravico. 

»Vendar pa morajo razumeti, da bodo potovali pod težjimi pogoji. Za vsako potovanje preko meje bodo praviloma potrebovali test. Tudi letalski prevozniki so pri tem zelo dosledni,« pojasnjuje.

Sicer pa Šter svetuje, da se pred potovanjem prepričamo, kakšne razmere in ukrepi veljajo v regiji, ki jo nameravamo obiskati. Dobro epidemiološko stanje je potrebno vzdrževati, zato mora vsak narediti največ kar lahko, da ohrani svoje zdravje in zdravje drugih, je dodal.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

boris (nepreverjen)
boris (nepreverjen)

Ne samo težje potovali-po Šteru-tudi se težje UDELEŽEVALI/OBISKOVALI določene prireditve!

In reply to by boris (nepreverjen)

Starejše novice