Foto: Mediaspeed
Na seji ptujske bolnišnice, ki se je odvijala 17. junija, so člani sveta sprejeli sklep, da se prične postopek razrešitve direktorice Anice Užmah.

Člani sveta Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj so razširili dnevni res in sprejeli sklep, da zaradi nerealizacije pričetka izgradnje urgentnega centra pričnejo postopek razrešitve direktorice. Za razloge so navedli nevestno delo in povzročitev večje škode.

Anica Užmah, direktorica bolnišnice, bi se morala v petnajstih dneh izreči o očitkih. 

Zaplet pa bolnišnica že aktivno rešuje, saj so imeli lani okoli tri milijone evrov presežka, iz katerega naj bi zagotovili manjkajoč denar. Sklep o razrešitvi bi lahko zato umaknili še ta teden.

Denarja za urgenco ni bilo, obljubil naj bi ga Andrej Čuš

Užmahova je očitke glede nerealizacije projekta zavrnila, saj bi naj vso zahtevano dokumentacijo vedno pripravili v roku. Ob tem je za STA dodala, da sama ne more vplivati na rast cen gradbenih storitev in materialov. 

Denar naj bi po njenih besedah obljubil državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Andrej Čuš, sicer tudi ptujski mestni svetnik, a se to ni zgodilo.

Na slednje se je odzval Čuš, ki je na svojem Facebook profilu zapisal, da gre projekt po sprejemu novelacije na seji sveta zavoda bolnišnice tudi na slovensko vlado. Dodal je, da ga veseli, da se zadeve premikajo naprej. 

»V medijih oziroma enem sem zasledil napad direktorice Splošne bolnišnice Ptuj na mene. Res je, da sem malo razočaran, hkrati pa verjamem, da bomo za dobro projekta in ljudi v regiji dali ego na stran in končno naredili potrebne korake naprej,« je besede Užmahove komentiral Čuš.

Dodal je tudi, da je vesel, da so zdaj nekateri v enem tednu naredili to, kar se prej, v treh letih, »ni dalo«.

Komentarji (3)

dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

tiste ki niso hoteli sprejeti kovid bolnikov je treba jebati
Zadnji čas, da JANŠA naredi red

pujca (ni preverjeno)

Jebati janšiste velike lopove.

Zikollino (ni preverjeno)

lepa pa ravno ni

Starejše novice