Osme lokalne volitve v samostojni državi so za nami. Približno 1,7 milijona volilnih upravičencev je danes izbiralo nove županje ali župane v 212 občinah. Spremljamo štetje glasov v Mestni občini Ptuj.

Po Sloveniji se je ob 7. uri zjutraj odprlo 3245 volišč, na katerih so volivci odločali o novih vodstvih občin.

Za 212 županskih mest se danes skupno poteguje kar 618 kandidatov, 3382 svetniških mest pa si želi zasesti 18671 kandidatov. Med 212 občinami je 12 mestnih občin, med katerimi je tudi Mestna občina Ptuj

Župani sicer za izvolitev na funkcijo potrebujejo več kot 50 odstotkov oddanih glasov v posamezni občini. V 51 krajih po Sloveniji pa je medtem nov župan že znan, saj se v za to mesto poteguje le po en kandidat.

Kdo bo vodil Ptuj naslednja štiri leta?

Na Ptuju se je za županski stolček potegovalo osem kandidatov, in sicer Boštjan Koražija (Levica), Nuška Gajšek (SD), Suzana Lara Krause (SLS), Andrej Lacko (SNS), Štefan Petek (Gibanje Svoboda), Franjo Rozman (SDS), Andrej Čuš (skupina vilivcev/Lista Andreja Čuša) in Robert Križanič (Resni.ca/Nestrankarska Ljudska lista gibanja Zdrava družba Ptuj).

Kdo je najbolj prepričal Ptujčane?

Aktualni ptujski županji Nuški Gajšek se je uresničila tiha želja, da bi drugi mandat na čelu najstarejšega slovenskega mesta osvojila že v prvem krogu volitev. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice