Nj. eksc. gospod Kairat Sarybay in Miran Senčar, župan MO Ptuj (Foto Špela Težak)
Na Ptuju je včeraj pod okriljem Kluba Soroptimist Ptuj potekal koncert kazahstanske tradicionalne glasbe, ki ga je izvedel ansambel Alatau iz Državne filharmonije Almati, iz Kazahstana.

Koncert vrhunskih glasbenikov je bil darilo Ptuju, ob tej priložnosti pa so mesto obiskali veleposlanik Kazahstana Kairat Sarybay v Avstriji, veleposlanik Kazahstana na Hrvaškem Toležan Barlibajev in castna konzula Kazahstana v Sloveniji Gorazd Šifrer in Dimitrij Piciga.

Pred glasbenim večerom je župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar v mestni hiši sprejel visoko delegacijo. Srečanje je bilo namenjeno spoznavanju obeh držav in možnostih povezovanja na področju gospodarstva in kulture. Veleposlanik je ob tem povedal, da se dežela Velike stepe želi povezovati na najbolj miroljuben način, skozi umetnost in kulturo.

»Dobri odnosi med narodi se začnejo z dobrimi odnosi med ljudmi in najmočnejši instrument za razumevanje človekovega duha je ravno kultura. Vesel sem toplega sprejema v Mestni hiši in se županu zahvaljujem za gostoljublje, ki ga je izkazal meni, moji delegaciji in našim umetnikom, ki bodo kmalu nastopili na Ptujskem gradu. Upam, da bomo s to majhno gesto (koncertom, op. a.) pripomogli h krepitvi odnosov med našima narodoma,«  je zaključil njegova ekscelenca Kairat Sarybay.

Starejše novice