Vir: Posnetek zaslona izjave, Facebook profil Stranka SMC
Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je danes obiskal Ormož, kjer se je natančneje seznanil s trenutno situacijo.

Zdravko Počivalšek se je sestal z županom Ormoža Danijelom Vrbnjakom, županom Svetega Tomaža Mirkom Cvetkom, županom Središča ob Dravi Jurijem Borkom, direktorjem ormoškega Safila Andrejem Mavsarjem ter z obema direktorjema iz Italije, ki sta se pridružila preko videoklica. 

Gospodarski minister je obiskal Safilo, da se seznani s trenutno situacijo ter da vodilni med seboj izmenjajo stališča. 

Italijanska direktorja ostajata pri povedanem, torej Safilo se zagotovo zapira junija. Časovnica ostaja nespremenjena. 

»V tem času je kljub vsemu situacija v državi taka, da imamo stabilno finančno situacijo in da bomo naredili vse in poskrbeli za zaposlene,« pove Počivalšek. 

Rešitve bodo iskali v treh smereh

Prvi možen scenarij, in po besedah Počivalška najslabši, je, da bodo zaposleni morali pristati na zavodu za zaposlovanje. 

Prav tako bodo preverjali možnosti prezaposlitev, torej, da se delavci Safila zaposlijo v drugih podjetjih. 

Tretja možnost pa je, da bodo v prostorih Safila, ki bodo od junija dalje samevali, vzpostavili podobno ali drugačno proizvodnjo. Počivalšek verjame, da je to tudi najboljša možnost za zaposlene. 

Počivalšek pa je zagotovil, da se bodo z italijanskimi direktorji srečali v relativno kratkem času. 

Z župani se je dogovarjal glede načrtov kako spodbuditi podjetniško aktivnost na območju Ormoža, torej na ta kraj pripeljati investitorje. 

Minister je zagotovil, da bo vlada naredila vse za pomoč pri tej socialni bombi. 

Starejše novice