Foto: Bobo
Minister za okolje Andrej Vizjak priznava, da je celotni posnetek pogovora s predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom avtentičen, še vedno pa trdi, da je bil prvi objavljeni posnetek lepljenka in manipulacija.

Okoljski minister Andrej Vizjak je danes pozdravil objavo celotnega posnetka njegovih pogovorov s predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom glede Term Čatež in ga označil kot avtentičnega.

Pojasnil je ozadje pogovora in med drugim zatrdil, da je želel preprečiti škodljivo delovanje za državo in oškodovanje Term Čatež. Kot pravi, ima čisto vest.

Vizjak je v izjavi za javnost v Ljubljani dejal, da ta posnetek celotnega pogovora dokazuje, da je bil prvi posnetek pogovora zlepljenka izsekov iz celotnega pogovora, ki ga je v sredo objavila televizija POP TV.

V njem je šlo za manipulacijo, trdi, o posnetku celotnega pogovora pa minister medtem ne dvomi.

Ozadje pogovora s Petanom je Vizjak pojasnil s širšim ozadje in med drugim zagotovil, da je želel le preprečiti škodljivo delovanje za državo in oškodovanje Term Čatež. »To je moj greh,« je dejal in zatrdil, da je vedno delal s poštenimi nameni.

Vizjak je sicer interes za objavo izsekov posnetkov pogovora s Petanom, ki jih je POP TV objavila pred časom, pripisal smetarskemu lobiju, saj meni, da jim je s svojimi dejanji v napoto.

»Lepljenke so namenjene moji diskreditaciji zaradi projektov, ki jih danes peljemo, to je zlasti zakon o varstvu okolja,« je izpostavil.

Ob tem je priznal, da je bilo v neformalnem, zaupnem pogovoru s Petanom izrečeno tudi marsikaj neprimernega. Izjavo glede sodstva (»Veš, da bomo kateremu sodniku 'jajca' strli.«) Vizjak obžaluje in se od nje distancira.

Starejše novice