Vlada se bo danes sestala na redni seji, na kateri bo predvidoma podaljšala veljavne ukrepe za zamejitev epidemije. Dodatnega sproščanja ni za pričakovati, ker je Slovenija še vedno v rumeni fazi sproščanja ukrepov.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je za STA pojasnila, da ta teden vladi niso predlagali dodatnega sproščanja. Glede na načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije je Slovenija v rumeni fazi. 

Sedemdnevno povprečje števila novih okužb je bilo po podatkih za ponedeljek 444, za prehod v zeleno fazo pa bi moralo pasti pod 300.

Vlada danes o nekaterih imenovanjih

Vlada bi po nekaterih napovedih utegnila vlada že danes odločati o imenovanjih vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije in vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Vodenje Fursa bo predvidoma prevzel Ivan Simič, davčni svetovalec in trenutno vodja vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo. Simič je za POP TV povedal, da je sprejel povabilo finančnega ministra za vodenje uprave, in dodal, da na položaju ne bo ves mandat. 

Simič je tedanjo Davčno upravo Republike Slovenije že vodil od začetka leta 2006 do julija 2008, ko je odstopil. Finančno upravo trenutno začasno vodi Simon Starček.

Na februarskem razpisu za direktorja Javne agencije za knjige ni bil izbran nihče, zato so razpis ponovili. Rok za prijavo se izteče 8. junija. 

Svet Javne agencije za knjige je vladi predlagal, da za vršilca dolžnosti direktorja imenuje Dimitrija Rupla. Nekdanji zunanji minister Rupel je potrdil, da ga takšno delo zanima. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice