Slika je simbolična.
Vroči razpravi v ptujski mestni hiši je sledila zmagoslavna sprava. Občinarji so našli skupno pot vsaj za prvi sklop podravskega vodovoda.

Na enajsti redni seji Kolegija županov Spodnjega Podravja so sodelovali župani in direktorji občinskih uprav. Glavna tema pogovora pa podravski vodovod. 

Alen Jevtović, direktor ptujske občinske uprave je razkril, da naročilo za prvi sklop podravskega vodovoda še ni oddano. Temu pa botruje dejstvo, da se nekatere občine do danes še niso izjasnile in podale soglasja. 

Celoten projekt obnove podravskega vodovoda je razdeljen v sedemnajst sklopov. V prvem sklopu je izdelava projekta za cevovode, nato projekt izdelave dveh novih virov s filtri železa in mangana ter izdelava projekta za zamenjavo obstoječih krmilnikov, posodobitev opreme. 

Tako je bilo pri prvem sklopu potrebno še stališče Hajdine, pri drugem sklopu stališče Destrnika, ki trenutne ponudbe ne sprejme, ter Hajdine in Vidma. Pri tretjem sklopu pa še niso dale soglasij občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Destrnik, Hajdina in Videm. 

Po jezi v Mestni hiši pa končno strinjanje Hajdine

Prvi korak do realizacije vodovoda pa je oddaja naročila za prvi sklop, torej izdelavo projekta. Dokler se občine ne strinjajo je ta korak stal. 

Občina Hajdina, še edina, ki se glede prvega sklopa ni izjasnila, je bila, po besedah županje Ptuja Nuške Gajšek, večkrat pozvana, da poda svoje mnenje. 

Hajdino je na seji zastopala Lidija Terbulec, direktorica hajdinske občinske uprave. Na poziv, da naj se Hajdina le opredeli glede prvega sklopa je odgovorila, da so čakali na predloge, ki jih je pripravila komisija za vode in da bo prav to v pomoč, da se bodo lahko odločili. Dodala je še, da se nagibajo k podpori sklopa ena. 

Franc Pukšič, župan občine Destrnik je svoj nagovor in odgovor hajdinski občini pričel mirno, a ostro. Izpostavil je, da se občine že dlje časa ne morejo dogovoriti in zediniti niti za prvi sklop.  Neodločnost hajdinske občine je izpostavil kot nekaj, kar celoten proces drži od realizacije. »Na 'kozlanje' mi gre,« je bil odgovor destrniškega župana na neodločnost in zaviranje ene, hajdinske občine. 

»Če smo bolani v glavi, potem v redu, jaz pa nisem,« je bil jezen ter dodal, da če imajo denar, naj kar z njim delajo kot »svinja s kurbusom«. 

Odločitev je padla: Sklop ena se sprejme ne glede na Hajdino. A kmalu je vskočila direktorica hajdinske občinske uprave Lidija Terbulec, ki je v imenu občine Hajdina naposled podprla sklop ena. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice