Foto: Bobo
Kljub številnim vladnim ukrepom, ki prepovedujejo tudi delovanje gostinskih lokalov, pa je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek v gostinskem obratu sestankoval, in kot kaže, po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi partnerji.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je bil minuli konec tedna na obisku Spodnjega Podravja in Prlekije. Med drugim se je v sklopu aktivnosti Partnerstva za razvoj Haloz zjutraj na delovnem obisku v Podlehniku sestal z župani občin na območju Haloz, tudi županom Ormoža, s katerimi je govoril na temo obmejnih problemskih območjih v naslednji finančni perspektivi. 

Kot pa danes poroča 24ur.com, se druženje na sestanku na občini tam ni zaključilo, temveč se je nadaljevalo kar za gostilniško mizo. Kot razkriva omenjeni portal, so v petek popoldne gostišče Taverna v Ivanjkovcih obiskali številni gostje, med njimi tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, pa tudi nekateri funkcionarji, privatniki, člani stranke SMC ter poslanka državnega zbora Mojca Žnidarič.

Pri tem velja poudariti, da so v Sloveniji še vedno v veljavi ukrepi za zajezitev koronavirusa, med katerimi so med drugim zbiranje ljudi in prehajanja občin, prepovedano pa je tudi obratovanje gostišč, restavracij, gostiln, kavarn, slaščičarn, okrepčevalnic in barov.

Dovoljen je sicer osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, pri katerem je zagotovljen minimalni stik s potrošniki.

Na delo v gostišče moral priti celo kuhar

Novinarji 24ur.com so kontaktirali gostišče Taverna, kjer so jim potrdili, da se je pri njih res odvil sestanek Počivalška s predstavniki obrtne zbornice in člani SMC, četudi najemnik gostinskega lokala Dino Kruhoberec, sicer tudi član Obrtne zbornice Ormož, poudarja, da gostje pri njem niso obedovali.

So pa pili, čeprav je tudi ponujanje pijače v lokalih v skladu z veljavnimi odloki vlade prepovedano.

Tukaj pa se zgodba ne ustavi, saj bi naj v omenjenem času moral na delo priti celo kuhar, kar pa najemnik gostinskega lokala ostro zavrača, saj se naj to ne bi moglo zgoditi, ker renovirajo kuhinjo in ker so njegovi delavci na čakanju.

A ko so novinarji poklicali v gostišče z drugega telefona in povprašali, ali lahko naročijo jedi za družinsko praznovanje, so jim v gostišču povedali, da ni nikakršnega problema ter da lahko poleg hrane na meniju izberejo tudi jedi po naročilu.

Poleg tega za konec ostaja še vprašanja, zakaj je sestanek Počivalška in predstavnikov obrtne zbornice potekal v gostinskem obratu, ko pa ima obrtna zbornica svoje prostore.

Zdravko Počivalšek se je po objavljeni novici oglasil na Twitterju, kjer je zapisal, da se je odzval vabilu predstavnikov obrtne zbornice Ormož in Ljutomer. »Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo,« dodaja Počivalšek.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Lokomotiva (nepreverjen)

Banda

Ivan (nepreverjen)

Sestanki so res dovoljeni, vendar ne v gostilnah. Pa če se držimo zakona, tudi vode ne bi smeli piti v gostilni.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

sestanek politikov je dovoljen v katerem koli prostoru
in voda oziroma brezalkoholna pijača je dovoljena
toliko v vednost teleta mamina

In reply to by Ivan (nepreverjen)

Ivan (nepreverjen)

Še posebej če pride v službo še kuhar, hhhhaaaha.

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

kuhar je morda prišel pospravljati stvari, ko se je kuhna adapirovala

In reply to by Ivan (nepreverjen)

Andrej (nepreverjen)

Ha ha ha, se vidi pr katerem koritu stojis

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Minister (nepreverjen)

Svetinje so v Podravju, ne Pomurju. Novinarčki...

Ivan (nepreverjen)

Zdaj se bodo gostilne odprle, mi pa bomo imeli poslovne sestanke. Hhhhaaaha, bomo pili vodo, za zdraven pa nam bodo zavili prleške sendviče.
E moj Počivalšek, kdo te ne pozna, drago te bo plačal.

Starejše novice