Hotel Piramida v središču Maribora je dobil novega lastnika. Gre za celjsko podjetje, ki ima že v lasti mariborski hotel Arena. Kdo je torej njegov novi lastnik in kakšni so njihovi načrti s hotelom?

Nekoč največji ponudnik nočitvenih zmogljivosti v štajerski prestolnici, družba Terme Maribor, ki je pred leti pristala v rokah ruskega kapitala, je v zadnjih letih prodala velik del svojega premoženja, med drugim medicinski center Fontana, hotel Bellevue na Pohorju, gostilno Pri treh ribnikih ter hotel Orel.

Termam Maribor pa sedaj v lasti ostaja le še hotel Habakuk, ki so ga lanskega novembra po treh letih prenove naposled odprli, saj je sedaj zaokrožila informacija, da so nedavno prodali tudi hotel Piramida.

Štirizvezdični hotel Piramida v središču Mariboru, ki ima 78 sob in 157 ležišč, je prevzelo celjsko podjetje Eurotas hoteli. Zakaj so se sploh odločili za nakup in kakšni so njihovi načrti z na novo pridobljenim hotelom?

Celjani ob hotelu Arena prevzeli še hotel Piramida

Četudi naj bi na turističnem parketu za prevzem hotela krožilo več imen, so hotel Piramida prevzeli Celjani. Gre za družbo Eurotas hoteli, ki se ukvarja s turizmom in gostinstvom ter je v lasti Aleksandra Jančarja ter njegove žene Mojce Jančar.

Pod njunim vodstvom se Eurotas hoteli ponašajo z impresivno kolekcijo hotelov po Sloveniji. Tako si podjetje lasti hotel Boutique Hotel Portorose v Portorožu, Barbara Piran Beach Hotel v Piranu, hotel Evropa v Celju ter ne nazadnje hotel Arena v Mariboru.

Prevzem hotela Piramida je za Mariborinfo potrdil tudi Aleksander Pinter, direktor družbe Eurotas hoteli. Kot je razložil, bo na novo prevzet hotel Piramida ob hotelu Arena, s katerim že upravljajo, doprinesel k »večji konkurenčnosti na destinaciji Maribor in Pohorje«.

Koliko so odšteli za hotel, ne razkrivajo

Vrednosti kupnine v podjetju Eurotas hoteli ne razkrivajo, saj kot pravi direktor družbe Aleksander Pinter, je ta del poslovne skrivnosti.

Hotel trenutno ne obratuje, po pojasnilih Pinterja, pa bodo odprtje načrtovali, ko bodo za to izpolnjeni vsi tehnično organizacijski pogoji.

»Objekt bomo podrobno tehnično pregledali in pričeli z zagotavljanjem naših standardov in pogojev za normalno obratovanje,« razlaga Pinter.

V hotelu Piramida se bo Eurotasovi ekipi pridružilo še deset zaposlenih, ki so že do sedaj delali v hotelu. »Delo se bo organiziralo skladno s predvideno zasedenostjo in internimi standardi, v tem trenutku je zaposlenih 10 oseb,« še dodaja Aleksander Pinter.

Hotel želijo vključiti v njihovo hotelsko verigo

Direktorja družbe Aleksandra Pinterja smo povprašali o nadaljnjih načrtih ter prihodnji strategiji hotela Piramida. Kot razlaga, je njihova prioriteta vključiti hotel Piramida v poslovanje njihove verige Eurotas hoteli.

»Skupaj s sinergijami, ki jih bomo gradili med hotelom Piramida in Arena, pa postati prva izbira gostov, ki se bodo odločili prenočevati v Mariboru in na Pohorju,« pravi Pinter.

Pri tem pa dodaja, da bo prevzem hotela Mariborčanom ter turistom prinesel dodano vrednost, ki bo v mestu ostala na dolgi rok.

»Vse aktivnosti v sklopu hotela Arena že sedaj razvijamo z zagnano ekipo Mariborčank in Mariborčanov, ki jo vodi vodja hotelov Nik Heler. Menimo, da je, da je poleg infrastrukture in sodobnega pristopa na trgu, pomembno tudi to, da razvoj in poslovanje vodi ekipa, ki z okoljem enotno diha,« zaključuje Pinter.

Komentarji (1)

Pohorčan (ni preverjeno)

Toto bo kurven haus.

Starejše novice