Foto: Bobo
V boj za predsednika stranke Socialnih demokratov se podaja tudi gospodarski minister Matjaž Han. Kongres, na katerem bodo izbrali novega vodjo, bo potekal jutri.

SD bo v soboto na kongresu izbirala novo vodstvo stranke. V boj za predsednika se bodo podali vodja poslanske skupine Jani Prednik, župan Ajdovščine Tadej Beočanin in evropski poslanec Milan Brglez.

Na samem kongresu lahko s podpisi delegatov kandidira še kdo. Dan pred kongresom pa se je za kandidaturo zadnji čas odločil tudi gospodarski minister Matjaž Han.

Prednik je v včerajšnji izjavi za medije po koalicijskih usklajevanjih dejal, da ima - tudi, če se na kongresu pojavi še kakšen kandidat, dobre občutke.

»Vprašanje pa je, kako bi to sprejeli delegati,« je dejal o morebitni Hanovi kandidaturi in ob tem spomnil na to, da so vsi trije kandidati, ki so podali soglasja h kandidaturi, tri tedne hodili po terenu, predstavljali svojo vizijo in odgovarjali tudi na neprijetna vprašanja.

»Vsi trije kandidati smo bili med seboj gentlemanski, tovariški, kar pomeni, da tovarištvo tudi živimo, ne o njem samo govorimo,« je dodal. Ocenjuje pa, da imajo vsi trije kandidati pred sobotnim kongresom enake možnosti.

Komentarji (1)

GRANATA (ni preverjeno)

Zmaga vedno tisti, ki se prijavi več kasno...

Starejše novice