Foto: Facebook profil Vino ni voda
Vino ni voda - festival, ki se je počasi razvijal v enega najprepoznavnejših vinskih festivalov pri nas.

Vino ni voda je festival vin, ki se je razvil iz dogodka, priljubljenega med mladimi Ptujčani do enega najprepoznavnejših vinskih festivalov pri nas.

Je festival, ki poziva k druženju ob kapljici rujnega, saj prepleta dobro vino in prijetno kulturno dogajanje.  

Letos bo festival potekal med 14. in 29 oktobrom. 

Najlepši kotički Ptuja, izjemno vino 

Otvoritvena degustacija bo potekala v petek, 14. oktobra, ob 19.00, v romanskem palaciju Ptujskega gradu. Okušali boste Vina Turnčan, za kulturni program pa bosta poskrbeli De Liri. 

Sledila bo sobotna degustacija v Miheličevi galeriji z Vini Kramer. Za kulturni program bosta poskrbeli Taja Islamovič in Liza Klajnšek. 

V Hotelu Mitra bo degustacija potekala v petek, 21. oktobra, ob, 19.00. Za vino bo poskrbel Kobal, za kulturni program pa Vokalna skupina Uriele. Ta večer bo tudi dobrodelna licitacija Leo Kluba. 

Še degustacija v temi in ogled Ptujske kleti 

Degustacija v temi bo potekala v soboto, 22. oktobra, ob 18.00. Potekala bo v rovih pod Ptujskim gradom, dogodek organizira Zavod Tura z lokalnimi vinarji. Število mest je omejeno, prijavite pa se lahko na tej obarvani povezavi.

Ogled Ptujske kleti z degustacijo bo potekal v nedeljo, 23. oktobra, ob 16.00. Število mest je omejeno, prijavite pa se lahko na tej obarvani povezavi. 

V Starih zaporih bo degustacija potekala v petek, 28. oktobra, ob 19.00. Razvajali se boste z Vini Kupljen, za kulturni program pa bo poskrbel Božo Ljubec na saksofonu. 

Zaključna degustacija bo potekala med zidovi Dominikanskega samostana. Ta bo v soboto, 29. oktobra, ob 19.00, za vina bo poskrbela Ptujska klet, za kulturni program pa Katarina Samobor in Jure Pišek

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice