Kot smo poročali, je slovensko javnost razburila vest o tem, da je podjetje Hofer po vsej Sloveniji prepovedalo ponujanje uličnega časopisa Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami. Hofer se je odzval.

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je tudi potrdilo informacijo,da Hofer prepoveduje ponujanje Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami. Ravnanje trgovca je razburilo tudi slovenske politike.

Trgovec se je odzval

Z društva poročajo, da se je Hofer končno ozdval njihovem povabilu k dialogu in hkrati napovedujejo nadaljevanje sodelovanja.

»Potrdimo lahko, da smo s Hoferjem dobro sodelovali vrsto let, o dobrih odnosih s Hoferjevimi prodajalci so govorili tudi naši člani in članice, ki ponujajo časopis. V tem času smo individualno reševali primere, ko so člani in članice kršili pravila ponujanja časopisa ali dogovore, ki so jih sklenili s posameznimi prodajalnami,« je le del zapisa Kraljev ulice na družabnem omrežju Facebook.

Eden izmed dogovorov so bila tudi mesta ponujanja časopisa, pri čemer naj nebi ovirali vhoda v prodajalno. Z društva še dodajajo, da so do sedaj s Hoferjem dobro sodelovali, trgovec jih je večkrat podprl tudi z donacijami. Trenutno pa so v fazi dogovarjanja, na kakšen način bi vzpostavili sodelovanje in dogovarjanje glede načina ponujanja časopisa, ki bo v skladu s pravili  ponujanja s strani Kraljev ulice in prav tako z Hoferjevim načinom poslovanja.
 

Starejše novice