Jutri bodo v šole znova odšli vsi učenci prvega triletja osnovnih šol, prav tako bodo znova odprli vse vrtce. A kljub temu večina šolarjev in dijakov še vedno ostaja domov. Zaradi neposlušnosti pristojnih bodo zato jutri bojkotirali šolski pouk.

K čimprejšnjemu odprtju srednjih šol sicer pozivajo v iniciativi Zahtevamo šolo, kjer so za torek napovedali bojkot pouka na daljavo. Kot pravijo v iniciativi, se vlada že več kot tri mesece igra s prihodnostjo mladih in jim onemogoča kvalitetno izobraževanje.

»Ministrstvo je v zadnjem času postalo popolnoma pasivno in ne zastopa več interesov tistih, ki smo vključeni v izobraževalne procese,« poudarjajo v iniciativi Zahtevamo šolo. Prav zato bodo jutri učenci, dijaki, tudi študentu, bojkotirali pouk in predavanja na daljavo.

Bojkotirali bodo tudi v Mariboru

Bojkotu se pridružuje tudi Mladinska aktivistična organizacija, njihova velenjska enota pa bo na Titovem trgu v Velenju ob 11. uri organizirala protestno branje javnega poziva k odprtju šol. Kot so zapisali v vabilu, od vlade zahtevajo, da postane vrnitev v šole prva prioriteta, takoj za človeškimi življenji.

Odzvali so se tudi predstavniki staršev otrok iz osnovnih šol Maribora in okolice, ki so v podporo srednješolcem pozvali k desetminutni prekinitvi pouka v osnovnih šolah v torek ob 9.02.

»Ne gre za to, da protestiramo, ampak podpiramo idejo, naj se razišče, kaj vse je v dani situaciji še mogoče spremeniti. Prepričani smo, da sploh še nismo izčrpali vseh možnosti,« je danes sporočil predsednik Aktiva svetov staršev mariborskih šol Alen Bastič.

Prepričan je, da je tudi v primeru osnovnošolskega pouka veliko boljših rešitev od trenutnih. V aktivu se sicer zavzemajo za varno vrnitev otrok v šole.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

takšno golazen ki noče sodelovati pri pouki
smo mi v cajti Titove Jugoslavije
poslali v poboljševalnice
starše pa v zapore

Mičan (nepreverjen)

"...ker se želijo čim prej vrniti v šole, bodo jutri tudi štajerski učenci bojkotirali pouk na daljavo..."
Ha, ha, ha,...pa od kje jemljete take bedarije, joj, joj,...
SVIZci, pa kdo vas še resno jemlje??? Pa ravnatelji...uboge pare.

Starejše novice