Slika je simbolična.
V Izoli po novem prepovedano sprehajanje v kopalkah po mestu.

Izolski občinski svet je na včerajšnji seji v drugem branju soglasno potrdil nov odlok o javnem redu in miru, ki med drugim prinaša prepoved gibanja v kopalkah na javnih površinah razen na območju kopalnih voda.

Prav tako se določa globo v višini 200 evrov za lastnike psov, ki s sabo nimajo plastičnih vrečk.

Z novim odlokom se zagotavlja pravno podlago za urejanje javnega reda in miru na območju občine ter za izrekanje glob v primeru kršitev odloka. Občina bo tako izpolnjevala naloge, ki zanjo izhajajo iz zakonskih in občinskih predpisov.

S sprejemom pred začetkom poletne sezone pa si želijo sistemsko urediti več perečih področij, med njimi sprehajanje po mestu v neprimerni opravi oziroma kopalkah, so zapisali na izolski občini.

Tako je določena prepoved gibanja v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim na javnih površinah, razen na območjih kopalnih voda.

Prav tako se prepoveduje »rezerviranje« površin na plažah z brisačami.

Lastniki psov, pozor! Omejitve tudi za vas

Med ključnimi dopolnili, ki so jih vključili v odlok pred drugim branjem, pa je prepolovitev kazni za lastnike psov, ki s sabo nimajo plastičnih vrečk, s 400 na 200 evrov, ki so ga sprejeli na predlog svetnice SD Romine Kralj.

Dodatno odlok določa, da morajo lastniki živali poleg vrečk za pasje iztrebke s seboj v steklenici nositi vodo za izplakovanje oziroma redčenje urina.

Nič več piknikov na obali

Skladno z besedilom se prepoveduje tudi organiziranje piknikov na kopališčih, parkiriščih in drugih javnih površinah ter popivanje in prenočevanje v parkih, tržnicah in avtobusnih postajališčih.

Kot je med razpravo poudaril župan Danilo Markočič, v Izoli »želimo imeti mir, želimo imeti red«. Kot je dodal, bodo obiskovalce v prvi vrsti opozarjali, če pa to ne bo zaleglo, pa bodo sledile tudi kazni.

Starejše novice