Ministrstvo za kulturo je raperju Zlatku status samozaposlenega v kulturi odvzelo leto in pol pred določenim rokom, odzivi na to pa so različni.

Kot smo že poročali, je ministrstvo za kulturo, ki ga vodi Vasko Simoniti, raperju Zlatku poslalo dopis, v katerem ga obvešča, da ne izpolnjuje pogojev za vpis v register samozaposlenih delavcev v kulturi in mora odjaviti zavarovanje na zavodu za zdravstveno zavarovanje.

Zlatko je po prejeti odločbi ministrstva na svojem Facebook profilu zapisal dolg zapis, iz katerega je razvidno, da se z odločitvijo ministrstva ne strinja. Zapisal je, da je kot kulturnik s svojimi dejanji, tudi z nadlegovanjem Milana Kreka, nastavil ogledalo družbi, koristil svobodo govora in povedal na glas svoje mnenje.

Ob številnih odzivih na družbenih omrežjih na Twitterju izstopa zapis nekdanjega nogometaša Sama Vidoviča, ki je v prvi slovenski ligi odigral kar 255 tekem in zadel 65 golov.

»Berem nekatere komentarje okoli ukinitve Zlatkovega statusa. Pred dobrimi 25 leti sem proti reprezentanci Mehike dal gol, danes grem na nočno za tekoči trak v Magno v Celovec. Nikoli nobenih privilegijev, nič podarjenega. Vzamem usodo taka kot je,« je zapisal na Twitterju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice