Slika je simbolična.
V medijih so se pojavile špekulacije, da je turizem v Portorožu v zatonu.

V zadnjih dneh poslušamo o (domnevno) izredno slabi turistični sezoni v Portorožu. Številni mediji poročajo, da lokalni hotelirji tarnajo o slabi zasedenosti kapacitet, tamkajšnje plaže pa naj bi bile le na pol zasedene.

Sprašujejo se, ali morda Portorož počiva na stari slavi, ko se je turistov na glavni mestni plaži kar trlo in so bili hoteli celo poletje polno zasedeni.

Turistično združenje Portorož:

Na izjave so se odzvali v Turističnem združenju Portorož. Zapisali so, da so v prvem polletju v občini Piran zabeležili približno 680.000 prenočitev, kar je skoraj toliko kot v enakem obdobju lani, pri čemer v hotelih beležijo 35 odstotkov več prenočitev tujih gostov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Med tujci je bilo največ Avstrijcev, Italijanov, Nemcev in Madžarov.

»Število hotelskih prenočitev bo po dosedanjih napovedih primerljivo z lanskoletnim, pri čemer velja poudariti, da hotelirji dosegajo višje cene za prodano hotelsko sobo. Junij je bil po številu prenočitev sicer slabši v primerjavi z lanskim (-14 odstotkov), kar pripisujemo predvsem upadu števila slovenskih gostov, ki so lani še koristili turistične bone,« je izjavil Aleksander Valentin, v. d. direktorja Turističnega združenja Portorož.

Hotelirji optimistični

Hotelirji napovedujejo obetavno poletno sezono za julij in avgust. Pričakujejo večje število gostov in boljšo zasedenost v primerjavi z lanskoletnim obdobjem. 

Lifeclass Hotels & Spa pričakuje podobno zasedenost kot prejšnja leta, pri čemer bodo rezervacije v zadnjem hipu pomembno vplivale na končne številke.

Eurotas hoteli in Talaso Strunjan napovedujejo primerljivo zasedenost z lanskim letom, medtem ko družba Remisens z optimizmom pričakuje poletne mesece zaradi kakovostnejše ponudbe in obnove wellnessa.

Poleg tega bosta Portorož in Piran gostila številne poletne prireditve, so še dodali v turističnem združenju. 

V Piranu potekajo 45. Piranski glasbeni večeri, med 11. in 14. avgustom sledijo še Portoroške noči. Med 25. in 28. avgustom bo Portorož prizorišče etape regate Marina Militare Nastro Rosa Tour 2023, od 26. avgusta do 3. septembra pa bo v Piranu potekal mednarodno odmeven Tartini festival.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice