Foto: uporabniki skupine Slowenia kmetijstvo-landwirtschaft
Močno neurje je zajelo Slovenijo. Več uporabnikov je brez elektrike, uničena so poslopja, podrto drevje, uničen pridelek.

Slovenijo je okoli 4. ure zjutraj zajelo močnejše neurje, ki je marsikje v Podravju botrovalo podrtim drevesom in uničenemu premoženju. 

Ponoči pa so močne nevihte z vetrom, ki so zajele širši del oskrbnega območja družbe Elektro Maribor, povzročile poškodbe električnega omrežja, so sporočili iz Elektra Maribor. 

Zaradi močnih neviht je okoli 4.30 na območju Elektro Maribor brez oskrbe z električno energijo ostalo kar 50.000 odjemalcev, sodelavci podjetja pa so s preklopitvami do jutra to število že zmanjšali.

Kmetje obupani obiskali svoje njive ... 

Danes pa so kmetje v obupu obiskali svoje njive, vinograde, sadovnjake, vrtove.

»Kar ni stolkla toča, je polomil veter,« je ob fotografije njive po ujmi zapisal kmet iz Svete Ane v Slovenskih Goricah. 

Katastrofa se je pokazala tudi na gorenjskih njivah. 

Katastrofa pa je zadela tudi nekatere kmete po baliranju.

Tako je kmet iz Pohorja, natančneje Hudega Kota, delil fotografijo nepovitih bal, ki jih je močan veter odkril, dež pa namočil. Te lahko nadalje posuši sonce, med komentarji pa se je pojavil tudi predlog, naj kmet razbalira in posuši. 

Komentarji (3)

Marburg ad drau (ni preverjeno)

koliko denarja(milijonov) bo ob tej grozoviti karastrofi zdaj namenil zupan sarsenovic prizadetim obcanom vas vprasam-medtem ko je obcina namenila ba desetine milijonov javnih sredstev za neke bedne nepotrebne projekte v korist velelopovu!!!!jako dolgo boste se prenasali srbsko okupacijo maribora vas vprasam!!!!

KRISTAPS (ni preverjeno)

Močvirniki so v tej "disciplini" še mnogo bolj žilavi...

In reply to by Marburg ad drau (ni preverjeno)

KRISTAPS (ni preverjeno)

Evo, na dlani se spet ponuja odličen izgovor za divjanje cen. Ampak izkušnje kažejo, da bodo primarni pridelovalci zopet deležni državnega kurca. Ona s prevelikimi očmi pa itak pojma nima. Kriterij za ministersko funkcijo bi moral biti čisto drugačen.

Starejše novice