Slika je simbolična.
Zaposlena v trgovini Jager je na družbenem omrežju objavila odmeven zapis, v katerem delodajalca obtožuje trpinčenja na delovnem mestu. V Jagru obtožbe zanikajo.

Po družbenih omrežjih kroži čustven zapis Nataše Meznarič, zaposlene v Jagru, ki je po njenih besedah žrtve šikaniranja delodajalca.

Razlog? Po njenih besedah naj bi šlo za to, da je v drugem valu epidemije koristila varstvo za svojo hčerko Ulo.

Po šestem interventnem zakonu sicer tovrstno nadomestilo ne predstavlja nobenega stroška za delodajalce, saj ti lahko uveljavljajo povračilo pri zavodu za zaposlovanje.

Kot je zapisala, prejema plačo nižjo od minimalne, za kar ji pripada še socialna podpora in kritje dopolnilnega zavarovanja, delodajalec pa ji je odrekel stimulacijo, ker do dvakrat mesečno koristi spremstvo za otroka s posebnimi potrebami, saj obiskujeta ambulanto za avtizem v Ljubljani in ostale specialiste. 
 

Poslovodja naj bi ji zagrozila s povračilnimi ukrepi

Po besedah zaposlene ji je po koriščenju varstva za otroka, ko so se pričele njene težave z nadrejenimi, poslovodja dejala, da jo bodo »konkretno zj****«.

Nazadnje je morala opraviti razgovor s »tremi mušketirji«, ki so jo soočili z domnevnimi nepravilnostmi pri opravljanju delovnih nalog, med drugim uporabo mobilnega telefona.

Zapis sestanka, ki ga je sicer podpisala, je tudi objavila na družbenem omrežju.

»Za mojo Neži bi naredila vse, da bi se dobro počutila, vse. In hvala Bogu, da ji lahko ponudim vse, kar potrebuje to pa zato, ker vsak dan po ali pred službo urejam še okolice. Drugače ne bi imela niti za gorivo, da jo peljem k zdravniku, ker mi pripada samo gola plača, ker imam otroka s posebnimi potrebami. In to je žalostno. Ampak jaz sem kljub vsemu vesela, hvaležna, radostna. Ker komaj čakam dan, da bom lahko rekla adijo in nasmejana odšla novim dogodivščinam na proti. Ampak tudi moje nadure bojo plačane predno odidem, do zadnjega centa. In kar nekaj se jih je nabralo v treh letih,« je zapisala. 

Jager: Zgodba ima dve plati

Za odziv smo se obrnili tudi na podjetje Jager. Eden izmed direktorjev družinskega podjetja Boštjan Jager odgovarja, da ima omenjena zaposlena specifično situacijo, ki jo, kakor pač zmore, rešuje.

»Iz naše strani, kot delodajalca nikakor ne prihaja do nobenih pritiskov, moramo pa se zavedati, da morajo pravila veljati za vse enako. Prav tako je treba vedeti, da imajo običajno zgodbe dve plati. Verjamemo, da Nataša ne misli slabo in da se bodo stvari ugodno razpletle. Iz naše strani smo ji že in ji še bomo pomagali,« je pojasnil direktor za Mariborinfo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice