Slika je simbolična (foto: Bobo).
V soboto se je med treningom v ljubljanskem trampolin parku Woop hudo ponesrečil in pozneje v bolnišnici izgubil boj za življenje en izmed članov svetovno znane akrobatske skupine Dunking Devils.

Po poročanju Radia 1 naj bi tragična nesreča vzela življenje 22-letnega Petra Kokalja. Kljub svojim rosnim letom, je bil izjemno izkušen akrobat, saj je s svojo kariero pri Dunking Devilsih začel že leta 2015. 

Stremel k napredku 

Njegovi začetki segajo že v otroška leta, ko se je na popoldanskih krožkih prvič preizkusil v skakanju. Na takrat sicer mali prožni ponjavi je začel z usvajanjem akrobatskih prvin, ki so mu pozneje zarisale pot do dosežkov. 

Kot lasten napredek mu je veliko pomenil tudi napredek celotne ekipe. To je bilo gonilo, ki ga je spodbujalo k nadaljnjim zmagam.  

»Najbolj se počutim motivirano, ko vidim svoj napredek in napredek celotne ekipe,« je lani o svoji zagnanosti povedal za revijo Super znamka

Člani Woopa ogrnjeni v črno 

Z novico o izgubi cenjenega člana se s težkim srcem soočajo preostali člani Woopa.

»Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje,« je sporočil Miran Razoršek, direktor Woopa. 

Pri tem dodajajo, da že od sobote sodelujejo s policijo, ki raziskuje okoliščine tragične nesreče.

Usoden nezgoden pristanek v gimnastični jami 

»Rad bi še enkrat poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov,« je še povedal generalni direktor parka Woop.

Starejše novice