Foto: Jure Banfi
Nogometaši Aluminija so v predzadnjem krogu 2. SNL zapravili lepo priložnost, da bi se ekspresno hitro vrnili med prvoligaše, a povratek med najboljše še ni dokončno splaval po vodi. Lahko Kidričani presenetijo Gorico?

Pred Kidričani je prva od dveh tekem dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach. Rdeči na tekmo z Goričani, ki se bo pričela ob 20:15, vabijo z brezplačnim vstopom.

Ekipa trenerja Roberta Pevnika pred dnevi ni izkoristila priložnosti, da zadrži vrh lestvice in se kot prvouvrščena zasedba 2. SNL ekspresno hitro vrne med prvoligaše, imajo pa Kidričani za ta dosežek na voljo še eno priložnost.

Po nocojšnji in nedeljski tekmi dodatnih kvalifikacij bo znan deseti prvoligaš za sezono 2023/24. Prvoligaško vstopnico so ob Olimpiji, Celju, Mariboru, Domžalah, Muri, Kopru, Radomljah in Bravu potrdili tudi nogometaši Rogaške, ki so slavili v 2. SNL.

Biti morajo pogumni, ne pa neumni

Glede na to, kako smo sestavili ekipo, bi celotno sezono ocenil z zelo dobro, ostaja nekaj grenkega priokusa, saj se nismo direktno uvrstili v Prvo ligo Telemach. Uveljavili smo tudi nekaj domačih igralcev, nakazali smo dobro pot in pri tem moramo vztrajati. 

Sedaj so na vrsti kvalifikacije, opravili smo dobro analizo Gorice, dobro se bomo pripravili, vse misli so samo pri prvem obračunu. Verjamem, da lahko z dobro podporo iz tribun presenetimo Gorico. Tekmec ima individualno kakovost, dobro ekipo, vendar smo pokazali, da lahko igramo s prvoligaši. 

Za zadnji dve tekmi sezone moramo najti novo strast, novo motivacijo. Biti moramo pogumni, ne pa neumni. s srčno igro moramo dokazati, da tudi mi spadamo med prvoligaše,« je pred prvo od dveh tekem z Goričani poudaril Robert Pevnik.

Strateg Aluminija nima težav s kaznovanimi nogometaši, kar velja tudi za kolega na goriški klopi Agrona Šaljo, ki je že tretji trener kluba v letošnji sezoni. Primorce je do uvodnih spomladanskih krogov vodil Miran Srebrnič, po kratki epizodi Edyja Reje pa je obstanek zagotovil Šalja.

Čeprav Gorica nima tako učinkovitega nogometaša kot Aluminij - Nik Marinšek je v 2. SNL dosegel 21 zadetkov - velja v napadu nocojšnjih gostov izpostaviti izkušenega Etiena Velikonjo, močnega Daria Kolobarića in Bernarda Karrico. Nekaj dodatnega motiva bo zagotovo čutil bivši »šumar« Alen Krajnc.

Šli bodo na »glavo«

»Gorica je favorit, to nam tudi odgovarja. Oni so tisti, ki 'morajo' zmagati, mi bomo vseeno lahko v srečanje vstopili bolj sproščeno. Vendar to ne pomeni nič, mi moramo biti pravi, mi moramo iti na 'glavo'. 

Do potankosti se moramo držati navodil trenerjev, celotna slačilnica je mnenja, da zmoremo in prav to moramo pokazati na terenu,« pred prvo tekmo kvalifikacij poudarja kapetan Nik Marinšek, ki je, kot že zapisano, najnevarnejši adut Kidričanov za gol nasprotnika.

Marinšek in soigralci motiv črpajo tudi v dveh pokalnih preizkušnjah, saj so proti Kopru že dokazali, da lahko premagajo prvoligaša, blizu presenečenja pa so bili tudi v polfinalnem spopadu z Olimpijo.

Konjičan, ki spada med tiste člane slačilnice z največ prvoligaškimi izkušnjami, dodaja, da bo vložek bistveno večji, saj gre za prvoligaško vstopnico, vendar se Kidričani nikogar ne bojijo in gledajo predvsem na svojo igro.

Lahko Štajerci presenetijo prvoligaško zasedbo? Nocojšnja tekmeca sta v Prvi ligi Telemach odigrala 20 tekem, desetkrat so se veselili Goričani, Kidričanom je pripadlo šest tekem.

Starejše novice