V Schladminug so po včerajšnjem slalomskem spektaklu izpeljali še prvi veleslalom pod žarometi. Švicar Loic Meillard je bil premočan za konkurente, Žan Kranjec je zasedel šesto mesto.

Štajerski Schladming je po letu 2013 spet gostil tudi veleslalomsko preizkušnjo, avstrijski prireditelji pa so tekmo prvič v zgodovini svetovnega pokala v celoti izpeljali pod žarometi. 

Na včerajšnjem slalomu je bil po odlični drugi vožnji najboljši Francoz Clement Noel, nocoj pa je zmaga odšla v Švico. Veselil se je Loic Meillard, ki je bil daleč najboljši že na prvi progi.

Šestindvajsetletnik je v prvi vožnji za 64 stotink sekunde ugnal rojaka Gina Caviezela, ki je bil drugi tudi na koncu, za zmagovalcem pa je po dveh vožnjah zaostal za 0,59 sekunde, vsi ostali zasledovalci pa so imeli že pred finalom več kot sekundo slabši čas.

V finalni vožnji je največji skok naprej uspel Avstrijcu Marcu Schwarzu, ki je z najboljšim finalnim časom s 14. mesta skočil na tretje in stopničke.

Kranjec na šestem mestu

Žan Kranjec, ki je bil pred nocojšnjo tekmo tretji v veleslalomskem seštevku, je na progi Planai zasedel šesto mesto, po prvi vožnji je zasedal peto, obakrat pa si je na progi privoščil nekaj napak.

Po prvi vožnji je za vodilnim Meillardom zaostal za 1,65 sekunde, v finalu pa ni izkoristil velike prednosti pred Marcom Schwarzem, za katerim je zaostal za šest desetink sekunde in bil ob prihodu v cilj tretji.

Takoj za njim se je na progo podal še Manuel Feller, ki pa je odstopil po prvem merjenju vmesnega časa, zato je 30-letni Ljubljančan na koncu s šestim časom druge vožnje zasedel šesto mesto.

To je bil zadnji veleslalom pred svetovnim prvenstvom v francoskim Courchevelu.

Starejše novice