Foto: Peter Dominko
Po zimskem tekmovalnem premoru se je včeraj s tekmami 13. kroga nadaljevala Slovenska ženska nogometna liga. Ptujčane so v pomlad vstopile z visokim porazom.

Ženski nogometni klub Ljubljana je bil za mlado ptujsko ekipo prevelik zalog. Razigrana zasedba iz prestolnice je v domačo mrežo pospravila kar 15 žog.

Ptujčanke so se jeseni nekajkrat predstavile s čvrsto in agresivno igro v obrambi, na uvodni tekmi nadaljevanja sezone pa so bile zgolj bleda senca te podobe, čeprav je na zelenico zakorakala nespremenjena ekipa.

To so razigrane Ljubljančanke znale izkoristiti, izkušenejša enajsterica je po učinkovitem zaključku prvega polčasa že po polovici dvoboja vodila s sedmimi goli prednosti, v nadaljevanju pa se je razlika le še višala.

Domača obramba ni znala zaustaviti Nike Pintarič, ki je dosegla kar sedem zadetkov, s petimi goli je debitantski nastop v članski konkurenci kronala Zara Kramžar. Nežo Forštnarič je trikrat premagala še Mirjam Kastelec.

ŽNK DOXAKEY - ŽNK LJUBLJANA 0:15 (0:7) 

Strelke: Nika Pintarič (3′, 26′, 37′, 40′, 43′, 76′, 80′), Zara Kramžar (14′, 45′, 61′, 73′, 75′), Mirjam Kastelec (46′, 54′, 60′).

Doxakey: Neža Forštnarič (46′ Klara Kitak), Eva Vidovič, Tina Hvalec, Nuša Štumberger (64′ Tjaša Križan), Tajda Tušek, Pia Ciganović, Anja Lončarič (61′ Hana Jelen), Taja Lončarič, Maša Potočnik (56′ Aneja Lorbek), Nuša Forštnarič, Špela Pernek. Trener: Uroš Šmigoc. 

Ljubljana: Eva Vamberger, Jana Intihar, Lucija Grad, Zara Kramžar (80′ Naja Cunk), Anita Kovačič (64′ Staša Čagran), Pamela Begić (64′ Zarja Sušnik), Nika Pintarič, Zala Petrič, Mirjam Kastelec (71′ Patrija Steklačič) (80′ Urška Kepa), Ela Andlovic, Monika Kastelec. Trener. Trenerka: Urška Žganec.

Pregorele v želji?

»Na tokratni tekmi nismo prikazale tega, kar zmoremo. Mislim, da nas čaka še veliko dela. Zdi se mi, da smo taktično pogorele, kondicijsko je bilo v dresu. Uvodnih pet minut je bilo dobrih, nato pa se nam je zgodil razpad sistema,« je po srečanju priznala Eva Vidovič.

Ljubljanski klub, ki na lestvici Slovenske ženske nogometne lige zaseda tretje mesto, se bo s Ptujčankami spomladi pomeril še dvakrat. Včerajšnja tekmeca bosta nasprotnika tudi v aprilskem polfinalu pokalnega tekmovanja.

»V tekmo smo šle z velikimi upi, očitno prevelikimi. Takega rezultata nismo pričakovale. Marsikaj moramo popraviti, tudi komunikacijo in postavitev. 

Upam, da bomo visok poraz izkoristile, morda nas bodo Ljubljančanke aprila malce podcenjevale in bomo presenetile na pokalni tekmi. Nismo se še predale,« sporoča Ptujčanka.

V četrtek v Ajdovščino, v nedeljo v Velesovo

»Priprave so bile kar naporne, veliko smo se posvečali fizični pripravljenosti. Zdaj je čas za druge aspekte igre, kot je taktika. Upam na boljše rezultate,« si je zaželela nekdanja igralka Pomurja, ki se je poleti vrnila v matično sredino.

Ptujčanke morajo karseda hitro pozabiti na prvo pomladansko preizkušnjo, saj jih že v četrtek čaka zaostala tekma v Ajdovščini. Štajerke bodo drugo tretjino prvenstva sklenile z nedeljskim gostovanjem na Gorenjskem.

Gre za kluba, ki sta ptujska konkurenta v spodnjem delu lestvice, oba dvoboja pa sta bila jeseni izredno zanimiva in izenačena vse do zadnjega.

»Na obeh tekmah gremo po zmago, druge možnosti za nas ni. Naše najmočnejše orožje so hitre igralke v napadu, tudi v zvezni vrsti smo postale močnejše,« se je dvajsetletnica ozrla v bližnjo prihodnost.

Bodo naslednje tekme Ptujčankam prinesle več radosti?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice