FOTO: ŽRK Žiher hiše Ptuj Ormož
Ptujske rokometašice so se v 12. krogu državnega prvenstva razveselile tretje zmage, na domačem parketu so s 24:18 presenetile šesto Izolo in se Primorkam približale le na točko zaostanka.

Rokometašice ŽRK Žiher hiše Ptuj Ormož so v dvoboju s šestouvrščeno Izolo prišle do nove pomembne zmage.

Zasedba trenerja Nedjeljka Potočnjaka je s tretjo zmago sezone zadnjeuvrščeni Krki pobegnila na pet točk razlike, šeste Izolanke pa porazu v najstarejšem slovenskem mestu bežijo le še za točko.

Ob Minei Kolenko, ki je dosegla devet zadetkov, velja izpostaviti tudi odlično predstavo Kaje Korpar, ki je v domačem golu zaustavila kar 11 od skupno 29 strelov Primork.

ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ ORMOŽ - ŽRK TRGO ABC IZOLA 24:18 (13:7)
Ptuj Ormož: Korpar (11/29), Gep; M. Kolenko (9), Kranič (4), Petrovič (3), Puž (2), Luknjar (2), L. Kolenko (2), Grnjak, Ledinek, Zel, Kaloh, Šemrl, Dobnik. Trener: Nedjeljko Potočnjak.
Izola: Vuk (3/23), Stojičić (0/4); Polak (5), Simšič (4), Marinšek (2), Treven (2), Vujmilović Belac (2), Benigar (1), Arnautović (1), Jereb (1), Kocjančič, Bažec, Dodič, Taeng-On Čokelc, Krese, Felluga. Trener: Borut Hren.

Do prednosti v drugi polovici prvega polčasa

Srečanje so sicer bolje pričele Izolanke, ki so po golu Alme Arnautović povedle z 1:3, Tinkara Marinšek pa je s sedemmetrovko povišala na 2:4. Maša Benigar je v 14. minuti zadela za vodstvo s 3:5.

Minea Kolenko in Alja Polona Krasnič sta v manj kot dveh minutah izničili prednost nasprotnic, Primorke pa so v drugi polovici prvega polčasa zadele le še dvakrat. Domačinke so do odmora pridno višale razliko, za izid polčasa 13:7 je zadela Ana Tripkovič.

Ptujčanke v drugem polčasu niso zapravile prednosti, Alja Polona Krasnič je povišala na 15:7, po golu Sare Petrovič je bilo 16:8. Domača ekipa je v nadaljevanju dvoboja še nekajkrat vodila z osmimi goli prednosti.

Izolska zasedba se je v končnici srečanja približala na 23:18, za kaj več pa je gostjam zmanjkalo časa. Za končnih 24:18 je v 56. minuti zadela Teja Luknjar.

Starejše novice