Foto: MSM International
Minuli teden je bil izjemno uspešen za ptujske nogometašice, ki so po zmagi v Ajdovščini slavile še v Velesovem. Kapetanka Eva Vidovič priznava, da zmagi prinašata dodatno motivacijo.

Ptujske nogometašice so se po visokem porazu v uvodnem krogu nadaljevanja sezone pobrale z dvema pomembnima zmagama, s katerima so se povzpele na šesto mesto državnega prvenstva.

Štajerke so po visokem porazu z Ljubljano strnile svoje vrste, z dvema zmagama ob zaključku druge tretjine prvenstva pa so dokazale, da so imele na prvi spomladanski preizkušnji le izjemno slab dan. 

V četrtkovem popoldnevu je po preobratu padla ekipa ajdovskega Primorja, za zmago na zaostali tekmi desetega kroga SŽNL pa sta bili ob razigrani vratarki Neži Forštnarič najzaslužnejši še strelki Špela Pernek in Eva Vidovič.

Četa Uroša Šmigoca je na krilih tesne zmage v nedeljo gostovala še na Gorenjskem in v Velesovem z 0:2 premagala Cerklje. Nuša Štumberger je sredi drugega polčasa izkoristila podajo Tajde Tušek, ki je zgolj pet minut zatem potrdila novo zmago ptujske zasedbe.

»V tekmi smo z ekipo vstopile predvsem z veliko željo po zmagi in dokazovanju napredka, h kateremu ves čas stremimo. Ponosna sem na ekipo, zmagi pa sta predvsem velika motivacija za naprej. 

Šlo je za težki preizkušnji in menim, da je napredek očiten. Hkrati sta tekmi pokazali številne pomanjkljivosti in da je potrebnega še veliko dela, da bomo igrale, kot želimo,« za Ptujinfo uvodoma pove Eva Vidovič.

Poraz na prvi tekmi jih je streznil

»Takoj po tekmi se je ob negativi čutilo razočaranje, ki ju je poraz pustil v ekipi. Pozimi smo res trdo trenirale in zato z velikimi željami stopile v to tekmo ter na koncu od želje pregorele. 

Mislim, da nas je ta poraz streznil in deluje v opomin, da je potrebno v vsako tekmo stopiti z glavo na pravem mestu in se boriti do konca,« opozarja dvajsetletnica.

Ptujska ekipa se je s četrto zmago sezone povzpela na šesto mesto ligaške razpredelnice, na dosegu roke pa so zdaj tudi pete Cerkljanke, ki sedem krogov pred koncem sezone bežijo le še za tri točke.

Zasedbo iz mesta ob Dravi pred reprezentančnim premorom čakata izredno zahtevni preizkušnji z Ljubljano in Olimpijo, po prekinitvi prvenstva pa bo na sporedu pokalni polfinale:

»Zmagi sta bili izrednega pomena za vzdušje v ekipi in kažeta na to, da s treningi počasi napredujemo. Pokazale smo, da znamo stopiti na žogo in zabiti kakšen zadetek. 

Zagotovo sta zmagi dodatna motivacija in se pojavljajo želje po novih zmagah, se pa zavedamo, da nas čakajo še zahtevnejše tekme, na katerih bo za dobro predstavo in morebitne točke treba trdo garati.«

V Ajdovščini prvič kot kapetanka

»V zadnjo tretjino prvenstva vstopamo s ciljem izboljšati predstave jesenskega dela. Čakajo nas zelo zahtevne tekme, menim pa, da bomo vanje vstopile bolj sproščene. 

Na minulih dveh tekmah smo pokazale, da znamo stopiti na žogo, si ustvariti priložnosti in presenetiti,« poudarja Ptujčanka.

Nekdanja igralka Pomurja, ki je nogometno pot pričela v domačem mestu, je v pomlad vstopila v novi vlogi. Prej bočna branilka zdaj igra na sredini igrišča, v Ajdovščini pa je prvič zaigrala kot kapetanka.

Prav ona je z golom v drugem polčasu odločila zaostalo srečanje v prestolnici burje, je kaj dodatne motivacije prispeval tudi kapetanski trak?

»Vesela sem, da sem ekipi z zadetkom pomagala do zmage. Zame je pomemben le končen izkupiček, je pa gol motivacija za naprej, hkrati pa potrditev trdega dela na treningih. 

V veliko čast si štejem, da mi je trener zaupal vlogo kapetanke, ki je spodbuda za dobro predstavo, hkrati pa velika odgovornost. Ta vloga zame pomeni ohranjati borbo in željo, ekipo ves čas bodriti in voditi do dobre predstave na igrišču,« odgovarja.

Ljubezen do nogometa jo je prepričala v povratek

»Ekipa je mlada in šele dobiva svojo pravo podobo, zato v letošnjo sezono nismo šle z visokimi rezultatskimi cilji. Dolgoročno si želim, da bi ekipa ostala v tej obliki, saj imamo izjemen ekipni duh, hkrati pa tudi veliko potenciala. 

S trdim delom in sledenju skupne vizije si lahko že v naslednji sezoni obetamo boljšo igro in si postavimo nekatere višje, še neizrečene rezultatske cilje,« se je v prihodnost ozrla povratnica na nogometne zelenice.

Študentka matematike, ki se je lahko pred meseci pohvalila z nazivom zlate maturantke, se je poleti pridružila ptujskemu projektu članske ekipe. Štajerke namreč letos prvič nastopajo v članski konkurenci.

Kaj jo je pred letošnjo sezono prepričalo, da se je po krajšem nogometnem premoru vrnila na zelenice in v vrste matičnega kluba?

»V nogomet sem se vrnila zaradi ljubezni do športa, ki ga igram že od malih nog. Odkar treniram na Ptuju, se je strast le še povečala, hkrati pa tudi želja po dobrih predstavah. 

Vrnila sem se amatersko, s ciljem po osebnem napredku ter željo biti del ekipe prijateljic, s katerimi delimo to strast. Veseli me, da sem to in še več našla na Ptuju, ki je že od nekdaj dom ženskega nogometa,« še dodaja.

Ptujske nogometašice bodo znova na delu že to nedeljo, ko bodo gostovale v prestolnici, na prvo aprilsko nedeljo pa v najstarejše slovensko mesto prihaja Olimpija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice