Foto: Bobo
Olimpijska prvakinja Janja Garnbret se bo morala v pripravah na novo sezono spopasti s položajem, ki ga ni vajena. Zlom palca na levi nogi zahteva nekaj tednov brez plezalnega čevlja, kar bo izziv, priznava Korošica.

Za Janjo Garnbret je izjemno uspešno leto 2022, saj je na evropskem prvenstvu v Münchnu osvojila kar tri zlate medalje, znova pa je bila najboljša tudi v svetovnem pokalu.

Triindvajsetletna Korošica pa se v pripravah na novo sezono sooča z nečim, česar ni vajena. Zlom palca na levi nogi na enem od treningov je namreč poskrbel za prilagoditev trenažnega procesa. 

»Ne bom lagala, soočenje se s tem, kaj poškodba pomeni za prihajajočo sezono, je izziv. Vsaj štirje tedni brez plezalnega čevlja na levi nogi so zame velika stvar!

Če pogledam stvari iz drugega zornega kota, pa moram povedati, da grem skozi to raje zdaj kot pa sredi sezone,« je med drugim sporočila svojim sledilcem na Instagramu.

Z javnostjo je delila tudi krajši posnetek, kljub poškodbi pa najboljša športnica Slovenije v letu 2022 tudi v zahtevnem položaju ni mogla skriti značilnega nasmeha.

Nova sezona se sicer pričenja šele 21. aprila, s tekmo v japonskem Hačiodžiju, glavni cilj Janje Garnbret pa je avgustovsko svetovno prvenstvo v Švici.

Starejše novice