Foto: MSM International
Tudi nogometašice so konec tedna zaključile s tekmovalnimi obveznostmi. Ptujčanke so krstni nastop v članski ligi sklenile s petimi zmagami, v prihodnji sezoni pa želijo storiti še korak naprej.

V ženski konkurenci je naslov državnih prvakinj pripadel Pomurkam, Ptujčanke pa so se  od krstne sezone v članski konkurenci poslovile s sedmim mestom.

Štajerkam ni veliko zmanjkalo do šestih Ajdovk, ki so z nedavno zmago na Ptuju skočile pred ekipo iz najstarejšega slovenskega mesta. 

Ptujčanke so za zaključek sezone na osrednjem igrišču Mestnega stadiona Ptuj gostile še tretje Radomlje, v domačem taboru pa kljub porazu niso bili razočarani.

Uroš Šmigoc, trener ptujske ekipe in podpredsednik kluba, je za Ptujinfo ocenil prvo leto v Slovenski ženski nogometni ligi. V dresu ŽNK Doxakey se je predstavilo nekaj novink v članskem nogometu:

»Dekleta so napredovala s tekme v tekmo, kljub temu da smo odigrali krstno člansko sezono. Rezerv je še ogromno, morda nam še manjka kakšna igralka. Z dodatno okrepitvijo bi imeli malce daljšo klop. 

Nekaj točk smo nabrali, moram priznati, da sem pričakoval, da jih bo manj, zato je iz tega vidika odlično.«

Odličen vstop v pomlad

»Potrebno je delati na tem, da teh nekaj 'starejših' igralk prevzame odgovornost in mlajša dekleta uvedejo v zahteve članske lige. Videli bomo, kako bo, v novo sezono gremo korak po koraku,« se v prihodnost ozre Šmigoc.

Najboljši klubi so za zdaj še premoči, čeprav so se Ptujčanke jeseni na domačem igrišču dodobra upirale tudi vodilnima Pomurju in Olimpiji. V ptujski zasedbi lahko gradijo predvsem na odličnem vstopu v pomlad.

Neža Forštnarič, Eva Vidovič, Nuša Štumberger in soigralke so marca s preobratom dobile tekmo v Ajdovščini, nekaj dni zatem pa so na Gorenjskem presenetile še ekipo Cerkelj.

»Na začetku nadaljevanja sezone se je poznalo deset tednov priprav, po zmagah v Ajdovščini in Velesovem pa so se nam pričele pojavljati poškodbe, nabirali so se tudi kartoni in se nismo več sestavili. 

Nato niti ene tekme več nismo odigrali v popolni kadrovski zasedbi, pri nas pa vsaka manjkajoča igralka pomeni veliko,« pravi strateg mladih Ptujčank.

Letos še brez rezultatskega bremena

»Prva sezona je dobra popotnica za prihodnost. Mislim, da se bomo skušali že v naslednji sezoni obremenjevati tudi z rezultatom. Morda bomo dekletom naložili tudi nekaj rezultatskega bremena. 

Letos bi lahko bili po točkah hitro tudi peti, še posebej, če bi se nekaj tekem razpletlo po naših željah. To bi bilo za prvo sezono v članski ligi veliki uspeh,« ocenjuje Šmigoc. 

Dolgoletni »vlečni konj« ženskega nogometa na Ptuju verjame, da bo tudi ekipa, ki je bila letos edini štajerski predstavnik v članskem državnem prvenstvu, v prihodnosti le še rasla.

Ptujčanke lahko z nadaljevanjem trdega dela na treningih ter okrepitvijo ali dvema v novi sezoni posežejo tudi višje na lestvici, verjame naš sogovornik:

»Menim, da bi lahko v prihodnjo sezono vstopili z željo, da osvojimo peto mesto.«

Želi si več sodelovanja med klubi

Šmigoc ob tem ne skriva, da si želi več sodelovanja med klubi, kar bi pripomoglo tudi k skupni rasti in izboljšanju položaja ženskega nogometa v Sloveniji.

»Sodelovanja med klubi je premalo. Zdaj se pogovarjamo z novim vodstvom Pomurja, mogoče bomo našli skupni jezik, v preteklosti ga nismo. Morda pričnemo sodelovati in si kluba izmenjata kakšno igralko. 

Verjamem, da je prihodnost v sodelovanju. To, da klubi jemljejo igralke drugim sredinam, zgolj slabi ligo, tudi igralke pa ne napredujejo. Dobre igralke sedijo na klopi, določene ne dobijo minutaže, to pa je slabo tako za klube kot igralke,« je kritičen dolgoletni trener Ptujčank.

Nenazadnje v drugih slovenskih klubih igra nekaj deklet, ki so v preteklosti igrale za mlajše ptujske selekcije. Urška Bratuša je članica Olimpije, s Pomurkami se je naslova državnih prvakinj veselila Ines Sok, Neli Hofman in Lea Dolinar pa sta se poleti pridružili Radomljam.

Že pred letošnjo sezono se je na Ptuj vrnilo nekaj bivših igralk, bo tako tudi poleti?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice