Vir: Facebook profil Klopca ljubezni
Že na šestindvajsetih izletniških lokacijah s čudovitim razgledom lahko najdemo klopce ljubezni. Po novem lahko na njej posedimo tudi na Pohorju.

Na razglednih točkah po Sloveniji že nekaj let »rastejo« posebne lesene klopce z izrezljanim srcem v naslanjalu. Klopce ljubezni praviloma krasijo točke, kjer lahko pohodniki uživajo v čudovitem razgledu. 

Šestindvajseto klopco ljubezni so v teh dneh postavili na Trikotni jasi na Pohorju. »Koča Trikotna Jasa hvala za podporo projektu, in verjamemo, da skupaj premamimo obilo novih korakov,« so zapisali na Facebook profilu Klopca ljubezni. 

Klopce na romantičnih lokacijah vsej Sloveniji

Klopca z izrezljanim srcem so je leta 2013 najprej pojavila na Dreveniški gori pri Boču, nato Donački gori in Vogarju.

Klopce so hitro navdušile pohodnike in instagramerje, ki za čudovite fotografije lazijo v hribe. Pot do njih je včasih zahtevna, a sanjski razgled poplača vsak napor in hojo v klanec. 

Klopce ljubezni med drugim krasijo naslednje lokacije: Dreveniška Gora, Kamniško sedlo, Sveti Lovrenc nad Postojno, Ferata Renke, Golte, Rudnica, Veternik, Dovška Baba, Golica, Velika Osojnica, Vogar, Sabotin, Čaven, Pomjan, Polhograjska Grmada, Vače, Velika planina, Dobrovlje, Kočevje, Lisca, Grmada nad Krškim, Donačka Gora, Jeruzalem, Lendava, Olševa, Šmarje pri Jelšah, Šentjur pri Celju.

Starejše novice