Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ormož
Ormoški gasilci so od znanega gostinca dobili prav posebno darilo. In razlog? Gasilci moramo biti dobri prijatelji in močna ekipa, pravi.

Gostinec Grega Ivančič je znan po svojem tovornjaku s hrano Pizza Fabrika, kjer postreže s picami, sendviči in 'fačoki' s pravim prleškim okusom.

Njegova posebnost pa je tudi Glowen peč, ki pa jo je zdaj podaril svojim gasilcem - Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ormož.

Vedno je hotel pomagati ljudem

V Prostovoljno gasilsko društvo Ormož se je Ivančič včlanil že kot šestnajstletni najstnik. Pravi, da je vedno hotel pomagati ljudem in delati dobro, gasilci pa so pri tem zares pravi junaki. 

»Ker je ekipa dokaj polna starejših in mladih profilov, sem se tam tudi ogromno naučil za življenje izven zidov gasilskega doma,« doda lastnik Pizza Fabrike. 

A pove, da pot mladih gasilcev ni bila tako rožnata, saj je velikokrat primanjkovalo posluha za razvoj. 

Pove, da so bili prav zato kdaj prikrajšani za kakšno dobro izkušnjo ali druženje, kar je za gasilce izjemnega pomena. 

»Saj gasilci moramo biti dobri prijatelji in močna ekipa, da lahko na intervencijah bolje pazimo en na drugega,« pove Ivančič. 

Povezanost med gasilci je velikega pomena

Ker je povezanost med gasilci izjemnega pomena, pa so se ormoški odločili, da bodo uredili sobo za druženje gasilske mladine, kjer bi lahko stala tudi Glowen peč.

Sveti Florijan je tako poskrbel, da je bila ta dobavljena prav na njegov god, 4. maja. 

»Ni bilo namensko, ampak videti je, da sveti Florijan še kje drugje pomaga kot samo pri varnosti gasilcev,« pove Ivančič, ki je gasilce na ta dan presenetil z donacijo peči. 

Urejajo prisrčno sobo za druženje

Sobica je že urejena v izjemen prostor za druženje gasilcev. V sobi je šank z logotipom ormoških gasilcev, na katerem za varnost, seveda, stoji gasilni aparat. 

Sredi sobe stoji tudi prav posebna miza, ki je nameščena hidrant. 

Tako je oprema sobe povsem v slogu svojih uporabnikov, ormoški gasilci pa so, za piko na i, v dar dobili še peč za pico, za katero Ivančič pravi, da poustvari popolne pogoje za gorenje. 

Starejše novice