Megra, mednarodni sejem graditeljstva, bo od 17. do 19. aprila v Gornji Radgoni.

Megra, 33. mednarodni sejem graditeljstva, bo od 17. do 19. aprila 2024 v Gornji Radgoni predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice.

Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradil in posodabljal infrastrukturo, poslovne objekte in domove. 

Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. 

Mlade bo opozoril na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudil ciljno izobraževanje in zaposlitev.

Tehtno bo tudi strokovno dogajanje. Ob aktualnih strokovnih posvetih bodo obiskovalcem na voljo praktični, strokovni nasveti o učinkoviti rabi, obnovljivih virih energije in finančnih podporah ter individualna svetovanja arhitektov in svetovanja o celoviti prenovi stavb, trajnostnem ogrevanju, hlajenju in prezračevanju.

Predstavitev graditeljskih poklicev.

Vrhunska ponudba

Pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, Gospodarska zbornica Slovenije se bodo predstavili najpomembnejši slovenski ponudniki gradbenih del in materialov. Sodelujejo Območne obrtno-podjetniške zbornice Pomurja in sekcije Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. 

Poslovni razstavljavci bodo ponujali najnovejšo graditeljsko mehanizacijo, opremo, storitve in materiale, kot so: gradbeno in infrastrukturno projektiranje in izvedba, zemeljska in gradbena dela, instalacije, zaključna dela v gradbeništvu, gradbeni stroji in priključki, čistilni stroji, agregati, sistemi odrov in opažev, gradnja z lesom, skeletna gradnja, gradbeni materiali in gotovi elementi, cementi, malte, izolacije, naravni kamen, izdelki gradbene kemije, talne in stenske obloge, opaži, stavbno pohištvo, ograje, nadstreški, obnovljivi viri energije, sončne elektrarne, baterijski hranilniki, klimatske naprave, toplotne črpalke, prezračevalni sistemi, polnilnice za električna vozila, peči na trda goriva, dimne tuljave, notranje oblikovanje poslovnih in stanovanjskih prostorov, kuhinje, varstvo pri delu, električna vozila …

Vse za graditeljstvo.

Svetovanja za obiskovalce

Na razstavnem prostoru Eko sklada v hali A bodo v okviru mreže ENSVET svetovalci nudili brezplačne strokovne nasvete s področja OVE in URE in informacije o pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov Eko sklada.

Svetovanja.

Na razstavnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK v hali A bodo vsak dan med 15. in  17. uro svetovanja obiskovalcem sejma o celoviti prenovi stavb, trajnostnem ogrevanju, hlajenju in prezračevanju stavb, prav tako pa bodo vse dni na voljo tudi arhitekturna svetovanja.

Strokovni dogodki

Sreda, 17. april 2024, otvoritveni dan bo od 9.00 do 11.00 postregla s strokovnim posvetom »Prilagajanje gradnje in obnove stavb podnebnim spremembam« v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK. 

Ob 12.00 bo stekla svečana otvoritev sejma s slavnostno podelitvijo okoljskih certifikatov  »Znak kakovosti v graditeljstvu 2024«. Svečani govornik in otvoritelj sejma bo Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport. Odprtje bo s svojo glasbo in besedili popestril Leopold I.

Odprtje nove sezone graditeljstva.

Četrtek bo podčrtal Strokovni posvet »Sanacije in obnove prometne infrastrukture po več stoletnih poplavah« v organizaciji DRC – Družbe za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije. 

Na sporedu bo Mednarodno poslovno srečanje MEET4BUSINESS na teme trajnostne gradnje, energetske prenove stavb in obnovljivih virov energije v organizaciji Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor in Pomurskega sejma. V počastitev dneva vzdrževanja cest bo na zunanjem prostoru potekala demonstracija asfalterskih del in asfalterske strojne mehanizacije. 

Petek bo izobraževalni in karierni dan slovenskega gradbeništva, namenjen seznanjanju učencev, dijakov in študentov z gradbenimi poklici, kariernimi priložnostmi, ponudniki zaposlitev in novimi znanji.

Dan izobraževanja v graditeljstvu.

Izobraževalni dan slovenskega gradbeništva

Izobraževalni in karierni dan slovenskega gradbeništva 2024 bo v organizaciji GZS – Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala povezal ponudnike zaposlitev z iskalci zaposlitve. 

Predstavil bo, kateri in kakšni so srednješolski in univerzitetni programi v gradbeništvu in kakšni bodo zaposlitveni trendi v panogi. Izobraževal in zabaval bo z nagradnim kvizom Lepo je biti gradbenik! 

Kviz Lepo je biti gradbenik.

OZS – Sekcija kleparjev in krovcev organizira strokovno tekmovanje krovcev in kleparjev. Za mlade bodo zanimivi tudi praktični prikaz 3D tiskanja in uporabe robotov v gradbeništvu, demonstracija asfalterskih del in asfalterske strojne mehanizacije. 

Od 9.00 do 15.00 bo v organizaciji Območne obrtne zbornice Murska Sobota in podjetja Pomgrad potekala Ulica gradbenih obrti s prikazi poklicev: keramičar, slikopleskar, zidar, strojnik gradbene mehanizacije in tesar.

Gradbena mehanizacija.

Vabijo vas pester program dogajanja in graditeljski nasveti iz prve roke!

Vabi pa vas tudi Leopold I.

Odpiralni čas sejma in cene vstopnic

Sejem bo odprt od srede, 17. do petka, 19. aprila od 9.00 do 18.00. Vstopnice bodo po ceni pet evrov za odrasle.  Za upokojence in starejše od 60 let bodo po tri evre, ravno tako za učence, dijake in študente. 

Skupine nad deset oseb bodo lahko kupile posamezno vstopnico za štiri evre, skupine dijakov, učencev in študentov nad deset oseb pa za samo dva evra na osebo.

Enotna spletna cena vstopnice je štiri evre.

Za otroke do šest let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno!

Vljudno vabljeni!

Zelena mobilnost.

Starejše novice