Slika je simbolična.
Mariborski policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Na območju Tabora v Mariboru obravnavajo vlom v gostinski lokal, pri čemer je neznani storilec vlomil skozi vrata, v notranjosti pa odtujil manjši znesek gotovine. Po nestrokovni oceni je nastala skupna materialna škoda tisoč evrov. 

Od moškega zahteval mobitel

Policisti Policijske postaje Maribor I preiskujejo okoliščine kaznivega dejanja ropa. Včeraj, okrog 23.15 naj bi do mlajšega moškega na Smetanovi ulici v Mariboru pristopil neznanec in od njega zahteval mobitel. 

Med njima je prišlo do prerekanja, nakar ga je neznanec udaril ter mu pokazal, da ima nož, ki pa ga ni uporabil. Oškodovanec mu je mobitel izročil in zbežal.

Moped, neprimeren za varno udeležbo v cestnem prometu, zasežen

Policisti  so  včeraj  dopoldne  na  območju  Maribora  v sklopu poostrenih aktivnosti  za  zagotavljanje  varnosti  voznikov enoslednih motornih vozil izvajali  poostren  nadzor. Policista Postaje prometne policije Maribor sta na Zrkovski cesti opazila voznika mopeda, ki na mopedu ni imel nameščene registrske tablice,  policista pa sta, glede na videz vozila, podvomila tudi v tehnično brezhibnost mopeda. Voznika sta pričela ustavljati, vendar ta jasnih in nedvoumnih znakov ni upošteval, z vožnjo je nadaljeval tudi izven vozišča po travnati površini ob gozdu, kjer se je naposled vendarle ustavil. 

V postopku z voznikom sta policista ugotovila, da je moped vozil mladoletnik, 16-letni voznik iz Maribora, ki pa vozniškega izpita za moped še ni opravil.

Zaradi suma, da je vozilo predelano, je bil odrejen izredni tehnični  pregled, pri katerem je bilo ugotovljenih več kritičnih napak tehnične  brezhibnosti (nedelujoča zavora, nameščen nehomologirani izpušni sistem,   manjkajoči vitalni konstrukcijski deli mopeda in  manjkajoča svetlobna telesa), zaradi katerih vozilo ni primerno za varno udeležbo v cestnem prometu. 

Moped je bil zasežen, zoper mladoletnika pa je bil, za ugotovljene  kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o ohranjanju narave, podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji (1)

NIGER (ni preverjeno)

Vabim vse napasnike, da me ustavijo, grozijo in od mene zahtevajo mobitel. Daj jim ga bom. Med zobe. Potem pa taka bomba odozdo, da ga bo napasnik pregriznil in zobe pustil na njem...

Starejše novice