Naposled smo dočakali otvoritev nove, sodobne vežice na rogozniškem pokopališču. Staro so podrli, zato je zrastla nova, skoraj milijonska.

V predlogu proračuna za leto 2022 je ptujska občina za rekonstrukcijo vežice namenila en milijon evrov. Izvajalec del je M. Z. Gradbeništvo s Ptuja, projektno podjetje je Sokpro iz Gorišnice, odgovorna vodja projekta je Polona Menzinger, nadzornica del pa Petra Žiher Sok, sicer solastnica in direktorica podjetje Sokpro.

Vežica po rekonstrukciji in prizidavi meri 19,8 metrov na 25,15 metrov, nadstrešek pa bo meril največ 19,8 metrov na 10,78 metrov.

Objekt vežice ima klet, pritličje in tudi neizkoriščeno podstrešje. Strehi vežice in nadstreška sta dvokapnici z naklonom petnajstih stopinj. Tlakovanje bo iz naravnega kamna v sivi barvi.

Vrednost investicije bo znašala okrog 950.000,00 evrov, natančni zneski pa bodo znani, ko bo investicija zaključena tudi finančno.

»Končno lahko danes rečemo, da smo dobili en krasen, prečudovit prostor, ki bo dolgo služil svojemu namenu. Investicija ni bila lahka. Morali smo podreti vso staro infrastrukturo, zgraditi vse na novo, ampak me veseli, da smo ostali tudi v finančnem okvirju, v tistem, kar smo si splanirali, še celo nekaj več proračunskih sredstev bo na postavki ostalo,« je ob prerezu traku v novo vežico dejala županja Nuška Gajšek. 

Komentarji (3)

Marko (ni preverjeno)

Običajno se otvarjajo objekti, ki so opremljeni in primerni za uporabo. Ampak pred volitvami vse prav pride...

ptujčan (ni preverjeno)

a to sedaj še živi delajo reklamo za ovo toten kamro

ptujčan (ni preverjeno)

a sedaj pa še živi delajo reklamo za to toten kamro
Bi jo morda rati tržili tudi za druge namene
recimo za boljši sejem

Starejše novice