Slika je simbolična.
Ptujski policisti so med preteklim koncem tedna obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V petek, 8. septembra, so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ko je voznik tovornega vozila, zaradi nepravilnega premika, trčil v parkirano vozilo. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. 

Na Ptuju so obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, kje je neznanec vlomil v zunanje skladišče kmetijske trgovine in odtujil več kosov traktorskih pnevmatik. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo. 

Na območju policijske postaje so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, kjer je neznanec preko spleta ogoljufal oškodovanko z lažnimi obljubami o najemu kredita. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo zoper neznanca. 

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki jo je zaradi nepravilnega vključevanja v promet povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v vozilo pravilno vozeče voznice. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog. 

V trgovskem centru na Ptuju so obravnavali tatvino telefona in denarnice, ki jo je neznanec izvršil na škodo prodajalke. V nadaljevanju je bil storilec prijet in odtujeni predmeti so mu bili zaseženi. Zoper njega sledi kazenska ovadba. 

V Lovrencu na Dravskem polju so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, kjer je neznanec trčil v parkirani osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Ta neznancem zbirajo obvestila. 

V soboto tudi požar v hlevu

V soboto, 9. septembra, so obravnavali prometno nesrečo na Mariborski cesti. To je povzročila voznica, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo pred seboj. Telesno sta se poškodovali dve sopotnici. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog. 

Na Ptuju so obravnavali kršitev javnega reda in miru, ko je kršitelj žalil prijavitelja. Pri zbiranju obvestil so ugotovili, da sta javni red in mir kršila oba, obema so izdali plačilni nalog. 

Na novem pokopališču na Ptuju so obravnavali vlom v osebni avtomobil, kjer je neznanec odtujil belo torbo z vsebino. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo zoper storilca. 

V Trnovski vasi so obravnavali požar na hlevu. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi samovžiga ene od delno posušenih bal, od koder se je ogenj razširil na podstrešje hleva, ki je pogorelo. 

Na Ptuju so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je kršitelj napadel prijaviteljico. Kršitelju so izdali plačilni nalog. 

V nedeljo pa tudi napad 

V nedeljo, 10. septembra, so v Bukovcih obravnavali prijavo kurjenja odpadkov. Zoper kršitelja sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu. 

V Apačah so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta dva kršitelja izzivala prijavitelja, eden ga je tudi udaril. Obema je bil izdan plačilni nalog. 

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo, kjer je padel voznik električnega skiroja. V ptujski bolnišnici je bilo ugotovljeno, da je lahko telesno poškodovan.

Zoper mladoletnega voznika električnega skiroja, ki ni uporabljal čelade, sledi obdolžilni predlog. 

Starejše novice