Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 293 klicev, od tega 98 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so mariborski možje v modrem obravnavali tudi:

  • enajst kaznivih dejanj,
  • 17 prometnih nesreč I. kategorije,
  • šest povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega štiri na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • enemu kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Že zjutraj vozil pod vplivom alkohola

56-letni voznik osebnega avtomobila je včeraj, okoli 6.45, v Zgornji Kungoti zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 54-letni voznik.

Slednjemu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kljub zgodnji uri 0,34 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so obema izdali plačilni nalog, 54-letnemu vozniku pa so začasno odvzeli tudi vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Sinoči, nekaj po 19. uri, je 66-letni voznik osebnega avtomobila v Mariboru na Titovi cesti zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 25-letni voznik.

Povzročitelju prometne nesreče je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,45 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu izdali plačilni nalog, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Odtujil motorne žage

Neznani storilec je v noči na 8. oktober 2020 preplezal ograjo, nato pa razbil steklo trgovine na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica, velikosti dva krat dva metra, in tako vlomil vanjo. Iz trgovine je odtujil osem motornih žag znamke Husqvarna.

Materialna škoda znaša okoli 8000 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice