Foto: Policija
V včerajšnji iskalni akciji najden pogrešan 48-letni moški.

Policisti so danes poslali dopolnjeno informacijo glede včerajšnje najdbe moškega trupla na nadmorski višini 1767 metrov nad Kožljakom, v iskalni akciji pod Krnom na Kobariškem.

V nadaljnjem identifikacijskem postopku je bila včeraj pozno popoldne ugotovljena in potrjena njegova identiteta, in sicer je bil v včerajšnji iskalni akciji najden pogrešan 48-letni moški z območja Upravne enote Postojna, območje Policijske uprave Koper.

Spomnimo, da je policija bila v torek ob 20.16, obveščena, da svojci pogrešajo sorodnika z območja Policijske uprave Koper, ki se je prejšnjega dne odpravil proti gori Krn.  

Kljub številnim izvedenim aktivnostim policije pogrešani ni bil izsleden oziroma najden. Njegovo vozilo je bilo najdeno na parkirišču blizu Planine Kuhinja v neposredni bližini vasi Krn.

V sredo zjutraj se je iskanje nadaljevalo, pri iskanju so poleg bovških policistov in policistov gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica sodelovali tudi gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin in domačini.  

Ob 9.26 je bilo nad Kožljakom pod Krnom najdeno moško truplo na višini približno 1500 metrov nadmorske višine. S strani zdravnika Zdravstvenega doma Tolmin je bila odrejena obdukcija, da bi ugotovili natančen vzrok smrti, o najdbi trupla je policija obvestila pristojne pravosodne organe.

Po prvih podatkih je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu med vzponom proti Krnu in kasneje med padcem podlegel telesnim poškodbam.  

Starejše novice