Obramba Silva Drevenška je želela, da se sojenje prestavi na drugo sodišče. Vrhovno sodišče je to zavrnilo, podporniki pa obljubljajo, da se pred sodišče vrnejo.

Spomnimo, da je ptujsko sodišče 6. decembra odločilo, da je Silvo Drevenšek kriv umora zunajzakonske partnerice in njenih staršev. 

V branju dokončne odločitve sodišča je sodnik dodal, da je dejanje nad bivšo partnerico storil na zahrbten način, dejanje nad njenimi starši pa je bilo tudi brezbrižno, saj je bilo storjeno v prisotnosti sina. 

Sodišče je Drevenšku izreklo dosmrtni zapor. Ko je Drevenšek slišal izrečeno kazen, je le zaprl oči in jih nekaj časa ni odprl.

Sledila je pritožba obrambe, primer je romal na višje sodišče

Nato je s pritožbo obrambe primer romal na mariborsko višje sodišče. Aprila je tam potekala pritožbena obravnava v zvezi s primerom. 

Na pritožbeni obravnavi so odločili, da je obsodba razveljavljena. To pomeni, da primer še enkrat roma na prvostopenjsko sodišče na Ptuj, kjer bi naj o zadevi še enkrat odločali. 

Ponovno sojenje, a tega niso želeli na Ptuju

Andrej Kac, odvetnik Silva Drevenška je nedavno za Ptujinfo potrdil, da je obramba zaprosila za prenos sojenja iz okrožnega sodišča na Ptuju na drugo okrožno sodišče. 

Odvetnik je takrat za Ptujinfo pojasnil, da so zaprosili iz razloga, da se obtoženemu zagotovi kar najbolj objektivno sojenje izven okolja oziroma sedeža sodišča obravnavanega kaznivega dejanja. Na vrhovnem sodišču pa je bilo, po poročanju Večera, izpostavljeno tudi, da bi primer morali prenesti na drugo sodišče zaradi pritiska javnosti. 

A vrhovno sodišče v Mariboru je odločilo - ni upravičenega dvoma v nepristranskost sojenja, poroča Večer. 

Podporniki družine obljubljajo prisotnost

Ponovno sojenje Silvu Drevenšku se bo na ptujskem sodišču pričelo v ponedeljek, 6. junija. Sašo Dobnik, sicer organizator shodov podpore pri ptujskem sodišču, je za Ptujinfo potrdil, da se bodo podporniki pred sodiščem zbrali tudi v ponedeljek, ko se bo ponovno sojenje začelo. 

»To, da odvetnika in zagovornika Kaca moti pritisk okolice se mi zdi samo še en izgovor glede na njegovo 'profesionalnost' ga to po moje ne bi smelo motiti,« je nadaljeval Dobnik in dodal, da želijo, da se sliši glas podpore. 

Odgovore Saša Dobnika objavljamo v celoti:

»Naj vam povem, kot prvo to niso protesti to je podpora prijatelju Mihi in malemu Matiji, protesti bi izgledali drugače. Pozdravljam to, da se mu sodi na Ptuju. V bistvu je vseeno, kje se mu sodi, ker po mojem mnenju za trojni umor bi moralo bit to konec v treh urah, saj je jasno, da je obtoženi kriv, kar je tudi priznal.

To, da odvetnika in zagovornika Kaca moti pritisk okolice se mi zdi samo še en izgovor, glede na njegovo 'profesionalnost' ga to po moje ne bi smelo motiti. Je pa res, da brani Drevenška na vse možne načine. Verjetno so v ozadju drugi interesi  zdrava kmečka pamet bi ravnala drugače. Upam, da bo čimprej konec in bo pravici zadoščeno. Vsi gledajo na svoje interese, kar prestajata Miha in Matija pa se od gospodov ne vpraša nihče.

Bodite medij, dajte pozvat gospoda Kaca, da se soočiva javno - to si želim.«

Komentarji (1)

MARX (ni preverjeno)

Sramota vam novinarjem da podpirate nastopajoče na zabavah in se ukvarjate z takšnimi članki. Obtoženemu lahko sodi samo sodišče ne pa ulični zabavljači

Starejše novice