Iskali so jo že potapljači, konjeniki, reševalni psi, lovci in domačini, a novih sledi za pogrešano Simono ni.

Še vedno pogrešanan Simona Meglič je iz Levanjcev v Destrniku odšla 10. decembra. Ob šesti uri zjutraj jo je mama, v njeni sobi, videla še zadnjič. Malo kasneje je ugotovila, da Simone ni več doma. 

Mama je, z mislimi, da si Simona kuha kavo, preverila še v kuhinji, a edine hčere ni bilo. 

Na jutranje sprehode je sicer rada šla, je za Planet TV pripovedovala mama, a je po navadi s seboj vzela svojega rotvajlerja, ki je pa na usodno jutro ostal doma. 

Simono je nazadnje videl sosed, ko se je po poti ob cesti sprehajala nazaj proti svoji vasi, še poroča Planet TV. Sosed je avto obrnil, saj je v hladnem jutru Simono želel zapeljati do njenega doma, vendar je na poti ob cesti več ni našel.

Telefon je še zvonil v prazno 

Simonin telefon je nekaj časa že zvonil, a v prazno. Kmalu je tudi telefon obmolknil. 

Po skrivnostnem izginotju so jo aktivno iskali domačini, družina, lovci, gasilci, policisti so izvajali redne patrulje. Iskali so jo celo potapljači, konjeniki, psi, a iskanja sadov niso obrodila. 

Oče je za Planet TV namignil tudi, da se je Simona zadnje mesece družila s prijatelji iz Maribora, a doma ni želela povedati, kdo so. 

»To so jo neki pobrali, pa adijo. Mislim ... Imam občutek, da ni druge možnosti,« je s solzami v očeh za Planet TV povedal oče.

Od namigovanj na kriminalno združbo brez novih sledi?

Glede namigovanj na kriminalno združbo smo takrat povprašali tudi Policijsko upravo Maribor, a tega niso komentirali. Nanje smo se ponovno obrnili, a novih informacij ali sledi o izginuli Simoni ne razkrivajo. 

Na Policijski upravi Maribor so za Ptujinfo povedali le, da aktivnosti v zvezi z iskanjem pogrešane še vedno potekajo. 

»Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila, preverjajo zbrane informacije in opravljajo razgovore,« je vse, kar so razkrili na mariborski policijski upravi.

Družina še ohranja spomin nanjo

Kljub temu da je od skrivnostnega odhoda Simone Meglič že več kot pol leta pa družina na družbenih omrežjih ne obupa. Še vedno objavljajo zapise, slike in upajo, da se vrne. 

»Simona je bila kot vilinsko bitje, ki je prinašala med ljudi radost in veselje. Njeno plesoče gibanje je v ljudeh sprožilo igrivo veselje do življenja,« je zapis Andreja Gabrovca Gaberija objavila sestrična izginule. 

Če o izginotju karkoli veste, o tem obvestite najbližjo policijsko postajo ali pokličite na telefon policije 080 1200. 

Simona je stara 43 let, visoka 165 centimetrov in tehta približno 55 kilogramov. Ima dolge črne lase in rjave oči. Od doma je odšla oblečena v dolgo rdečo bundo, črne hlače in bele športne copate številka 35.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice