Slika je simbolična.
Po tragediji v Termah Ptuj je ptujsko tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo sodne preiskave. Animatorkama očitajo povzročitev smrti iz malomarnosti. Kakšna kazen jima grozi?

Spomnimo. Deček se je januarja v Termah Ptuj udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba.

Prišlo je do tragičnega dogodka, v katerem je obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl.

»Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode in fantka oživljali, poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je prispela v nekaj minutah in prevzela reanimacijo ter otroka odpeljala v bolnišnico, kjer je kasneje umrl,« so takrat zapisali v Termah Ptuj.

V sporočilu za javnost so zapisali še, da so globoko pretreseni in sodelujejo v postopku z vsemi pristojnimi organi.

Policisti kazensko ovadili dve osebi

Mariborski kriminalisti so po smrti šestletnega dečka na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo zoper dve osebi.

Vodja ptujskega tožilstva Janja Bernard Korpar je takrat potrdila, da je tožilstvo 23. marca prejelo ovadbo zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, izvršenega v sostorilstvu, in da je zadeva v reševanju pri pristojni državni tožilki.

Tožilka je ovadbo kriminalistov, kot kaže, ocenila za utemeljeno, saj je na ptujsko okrožno sodišče vložila zahtevo za uvedbo sodne preiskave.

Ptujsko tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo

»Potrjujemo, da je tukajšnje državno tožilstvo dne 19. junija 2023 vložilo zahtevo za preiskavo zoper dve fizični osebi, zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti,« so za Ptujinfo povedali na državnem tožilstvu na Ptuju. 

Po neuradnih informacijah gre za animatorki, ki sta skrbeli za otroke na rojstnem dnevu.

Če bo preiskava potrdila sum tožilstva, osumljenima za kaznivo dejanje povzročitev smrti iz malomarnosti grozi kazen od šest mesecev do pet let zapora.

Starejše novice