Vir: Sodnedrazbe.si
Ne glede na to, ali se zanimate za nakup stanovanja, hiše ali pa rabljenega avtomobila, so morda pravi naslov za to sodne dražbe. Pregledali portal sodnih dražb in našli nekaj zanimivih nepremičnin in ostalih predmetov.

Na sodnih dražbah največkrat pristanejo hiše in zemljišča, včasih pa se zgodi, da se prodajajo tudi ostali predmeti, kot so na primer avtomobili, kosilnice, pečice ali vrtne garniture.

Prečesali smo portal sodnih dražb in odkrili, da se na Ptuju in v okolici prodaja kar nekaj zanimivih premičnin in nepremičnin.

Nepremičnina v Mestnem Vrhu 

Okrajno sodišče na Ptuju bo na dražbi prodajalo polovični delež stanovanjske hiše v Mestnem Vrhu, površina parcele je 960 kvadratnih metrov. 

Stanovanjska hiša je bila grajena okoli leta 1986. kot izhaja iz cenilnega poročila, je zunanjost precej obrabljena, deloma poškodovana tudi od toče. 

Dražba bo potekala v četrtek, 20. aprila. Vrednost nepremičnine znaša 45.555 evrov, kar je tudi izklicna cena. Ta se povečuje za najmanj štiri tisočake.

Samostoječi akustični klavir

Na sodni dražbi bo med drugim mogoče kupiti samostoječi akustični klavir, ki se nahaja v naselju Stojnci, v občini Markovci. 

Dražba z zviševanjem cene bo potekala v torek, 2. aprila. Izklicna cena za klavir znaša 650 evrov. 

A to ni vse. Na dražbi bo šlo za paketno prodajo več stvari, med drugim novega lastnika išče žar na oglje, moško gorsko kolo, samohodna motorna kosilnica, LCD televizor s stenskim nosilcem, pomivalni stroj, prenosni računalnik in tiskalnik. 

Baterijska kosilnica in dva žara

S pomočjo dražbe se bo prodajal tudi baterijska kosilnica Bosch 36-650. Ta se nahaja na Prešernovi ulici, v občini Pragersko. 

Dražba z zviševanjem cene bo potekala v ponedeljek, 3. aprila. Izklicna cena za kosilnico znaša 400 evrov. 

Na istem naslovu bo tega dne bosta na dražbi še dva žara. 

Avtomobilska prikolica za prevoz plovil

Med premičninami je za dražbo na voljo še avtomobilska prikolica za prevoz plovil, ki se nahaja v naselju pod Pohorjem v Mestni občini Maribor.

Gre za avtomobilsko prikolico za prevoz plovil do 750 kilogramov, znamke Pedretti Rimorchi.

Dražba vozila bo 28. marca, izklicna cena na dražbi bo 300 evrov.

Šali, torbice, sončna očala, uhani, verižice …

V Mariboru je za sodno dražbo namenjena še večja količina nakita in drugih modnih dodatkov. Med drugim bo na dražbi 119 ročnih ur, 222 plastičnih prstanov, 469 kovinskih zapestnic, 52 pasjih ovratnic in še mnogo drugega. 

Predmeti se bodo prodajali na javni dražbi, ki bo v sredo, 29. marca, ob 9.30 na naslovu Gosposvetska cesta 84. 

Sedežna garnitura

Na sodni dražbi se je prav tako znašla kotna sedežna garnitura v sivo-črni barvi. Nahaja se na Smetanovi ulici v Mariboru.

Dražba z zviševanjem cene bo potekala v torek, 28. marca. Izklicna cena za sedežno garnituro znaša 200 evrov. 

Na istem naslovu bo tega dne bosta na dražbi še LCD televizor z izklicno ceno 150 evrov in osebni računalnik z izklicno ceno 50 evrov. 

Starejše novice