Vir: Mestna občina Ptuj
Na Ulici 5. prekomorske že od aprila brnijo delovni stroji. Dela naj bi se po prvotnih načrtih zaključila konec septembra, a so iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da se je rok za dokončanje del podaljšal za en mesec.

Mestna občina Ptuj sporoča, da se je rok za dokončanje del na Ulici 5. prekomorske od križišča s Peršonovo ulico do krožišča z Volkmerjevo cesto podaljšal. In sicer se je s 30. septembra pomaknil na 30. oktober. 

Spomnimo … 24. maja so se začela dela na Ulici 5. prekomorske. V sklopu prenove Javne službe Ptuj zamenjujejo celotno asfaltno vozišče in pri tem poskrbele za ustrezno meteorno kanalizacijo, obnovile bodo pločnike za pešce in uredile kolesarske poti na vozišču. 

Celotna razdalja izvedbe cestnih del je 1024 metrov.

Dela podaljšalo odkritje arheološkega grobišča 

Do podaljšanja je prišlo zaradi najdbe arheološkega grobišča iz rimske dobe, zaradi česar so bile potrebne podrobnejše arheološke raziskave. 

»S tem so se posledično gradbena dela izvajala počasneje, kot smo prvotno načrtovali,« sporočajo iz občine. 

Oktobra asfaltiranje ceste in pločnikov, promet bo oviran

Kako napredujejo dela? Gradbena dela na prvi etapi od Peršonove ulice do trgovine Spar so v zaključni fazi s pripravo na asfaltiranje.

V drugi etapi do križišča z Volkmerjevo cesto se izvajajo zaključna dela z navozi gramoza in polaganje cestnih robnikov. 

Asfaltiranje celotne dolžine ceste in pločnikov bodo izvajali med 15. oktobrom in 25. oktobrom. V tem času bo promet občasno oviran.  

Naložba v skupni vrednosti okrog 950.000 evrov bo v celoti financirana iz občinskih sredstev. To je komaj pričetek del, naslednje leto bo zgrajen še del od Osnovne šole Ljudski vrt do križišča s Peršonovo ulico, naslednji faza, predvidena za leto 2023, pa sledi od krožišča proti Mestnem vrhu.

Na ptujski občini se vsem udeležencem v prometu, uporabnikom omenjene ceste, občankam in občanom, ki vsak dan uporabljajo ta odsek ceste, zahvaljujejo za potrpežljivost in razumevanje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

kalman (nepreverjen)

Ko bo konec bo pa lepo se splača počakat ne pa samo jamrat

Starejše novice