Takšno je stanje v Mariboru.
Obilno sneženje nič koliko težav povzroča tudi na območju Policijske uprave Maribor. Na delu so že od ranega jutra tako gasilci kot policisti, ki so le v nekaj urah obravnavali kar 19 prometnih nesreč.

V večjem delu Slovenije in višje ležečih predelih smo se danes prebudili v zasneženo jutro, ki že povzroča številne težave na cestah.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je na Ptuju v zadnjih 12 urah zapadlo okoli sedem centimetrov snega, kar je največ v letošnji zimi, pri čemer sneženje še ni ponehalo.

Mariborski policisti zgolj v treh urah obravnavali 19 nesreč

Na drugi strani pa so policisti Policijske uprave Maribor zgolj med 5. in 8. uro obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi telesnimi poškodbami.

Voznikom zato v trenutnih razmerah svetujejo upoštevanje ustrezne varnostne razdalje in zimsko opremo. 

»Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se odpravite z očiščenim vozilom, pravočasno in nikakor brez zimske opreme,« poudarjajo mariborski policisti.

Štajerska avtocesta ohromljena

Sneženje pa že od jutra precej težav povzroča v prometu na avtocestah, Dars je tako skupaj s policijo že začel izločati tovornjake na štajerski avtocesti pred priključkom Žalec proti Mariboru.

Trenutno je zaradi zdrsov tovornih vozil zaprta štajerska avtocesta pred predorom Podmilj proti Mariboru.

Prav tako pa je na štajerski avtocesti med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje zaprt vozni pas proti Mariboru ter vozni pas med priključkom Slovenska Bistrica jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

Ne nazadnje na štajerski avtocesti drevo na cestišču ovira promet pred priključkom Žalec proti Ljubljani.

Kakšni so obeti?

Glavnina padavin bo padla med 6. in 10. uro, nato bodo od severovzhoda začele slabeti. Po napovedih bo zapadlo od nekaj centimetrov snega na severovzhodu države, pa do 10 do 20 centimetrov na Gorenjskem, Notranjskem, Dolenjskem in Koroškem.

Ohladilo se bo, popoldanske temperature bodo okoli ničle, na Goriškem in ob morju okoli pet stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Ponoči se bo od severozahoda postopno razjasnilo, burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do minus pet, na Primorskem okoli nič stopinj Celzija.

V soboto bo nato jasno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od minus ena do štiri, na Primorskem do osem stopinj Celzija.

Starejše novice