Ob dnevu upora proti okupatorju je na mariborskih ulicah potekal protivladni protestni shod dela civilne družbe, aktivistov in petkovih kolesarjev.

Na mariborskem Trgu svobode se je ob 17. uri pričel protivladni protest. Ob današnjem dnevu upora proti okupatorju se je tako na mariborskih ulicah zbrala množica ljudi, ki so se odzvali pozivom, da izrazijo nasprotovanje zanje spornim ravnanjem oblasti

Kot so zapisali v Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob kolesarskih protestih, je današnji dan upora proti okupatorju »posvečen novi združeni fronti, ki se je oblikovala v zadnjem letu« v boju zoper »strahovlado«.

»Civilna družba, nevladne organizacije in aktivni posamezniki iz vseh družbenih sfer smo se med seboj povezali v boju proti novodobnemu okupatorju, za svobodo, demokracijo in vladavino prava,« so navedli.

Zadnje leto Slovenije namreč po njihovih besedah ni zaznamovala samo epidemija, ampak predvsem delovanje oblasti v tej epidemiji, pri čemer med drugim izpostavljajo napade na različne skupine, od kulturnikov, medijev, nevladnih organizacij in intelektualcev ter ignoriranje demokratičnih načel.

Zbrani so se s transparenti zavzeli za svobodo, povezovanje in spoštovanje ter pozvali k osvoboditvi strahu in vrnitvi oblasti ljudstvu.

Starejše novice