Preverite, kaj pomenijo stebri, ki so skoraj čez noč zrasli na Trgu republike. So ti namenjeni nošenju zastav ali pa skritju pogledov na protestnike.

Na trgu pred parlamentom je skoraj čez noč zraslo 29 stebrov, ki so razburili javnost.

Kljub različnim sklepom in idejam gre za droge za zastave. Ti pa so najbrž povezani s predsedovanjem Slovenije v Evropski uniji.

V Evropski uniji je 27 članic. Glede na to, da je stebrov 29, razni komentatorji na spletu sklepajo, da bosta si zastavo prislužila še Evropska unija in NATO. Nekateri pa so celo sklepe pripeljali tako daleč, da bi si lahko eno od zastavic na za zdaj še prostih stebrih, prislužila tudi Mestna občina Ljubljana.

Prav tako imajo mnoge pomisleke protestniki. Stebri za zastave so se pojavili v času, ko je spet dovoljeno omejeno zbiranje ljudi. Prav na Trgu republike so potekali različni protesti, ki so napovedani tudi za danes. Protestnike skrbi, da bo videti, kot da ljudje protestirajo proti članicam Evropske unije in ne proti vladajočim politikom.

Prav tako na socialnih omrežjih mnogi protestniki izražajo mnenja, da sta se slovenska vlada in parlament pred protestniki simbolično skrila za evropske zastave.

Starejše novice