Slika je simbolična (foto: Stanko Kozel).
Ptujski festival narodno-zabavne glasbe letos, na ogorčenje mnogih, ni potekal na Ptuju.

Letos je bil izveden že 52. festival narodno-zabavne glasbe, ki je eden izmed ptujskih ponosov. Festival je namreč najstarejši svoje vrste pri nas. 

A letos so organizatorji festivala poslušalce in ljubitelje narodno-zabavne glasbe presenetili. Festival so prestavili v Juršince. 

Najprej v Juršince, nato celo v Celje?

Festival se je letos odvijal pri Puhovem muzeju v Sakušaku. Do letošnjega se je festival zmeraj odvijal na Ptuju, zato je novica mnoge negativno presenetila. 

A organizatorji festivala so šokirali tudi z izjavo, da bomo morda prihodnje leto vižali na celjskem gradu

»Za naš festival pa se že zanimajo tudi na drugih lokacijah. Lahko, da bodo narodno-zabavni ansambli, udeleženci 53. festivala narodno-zabavne glasbe že prihodnje leto vižali na celjskem gradu,« je bila takratna obrazložitev direktorja Radia Tednik Ptuj Draga Slameršaka. 

Zakaj je dejansko prišlo do zapleta in selitve festivala?

Milan Klemenc iz svetniške skupine DeSUS je podal pobudo, da se občanom javno pojasni zaplet, ki je nastal okoli Festivala narodno-zabavne glasbe Ptuj. 

Nuška Gajšek, županja Ptuja, je poudarila, da je selitev festivala v Juršince poslovna odločitev lastnika oziroma organizatorja. Poudarila je, da Mestna občina Ptuj z organizatorjem, torej družbo Radio Tednik Ptuj odlično sodeluje, a da o tem, kako sodelujejo z drugimi akterji občine težko poda oceno. 

»Želimo poudariti, da Mestna občina Ptuj z družbo Radio Tednik Ptuj odlično sodeluje na več področjih, o tem, kako sodelujejo z drugimi akterji v občini, pa težko podajamo ocene, si pa seveda želimo in od svojih zavodov pričakujemo maksimalno angažiranost in kooperativnost,« je povedala županja. 

Dodala je tudi, da se strinja z vsemi, ki so izrazili pomisleke, da tak festival sodi na Ptuj. Želi si namreč, da bi bila to prva in zadnja selitev festivala na drugo lokacijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice