Foto: Igor Sapac
Po borbi je odločitev zakoličena - Koteks bo padel, ob tem pa bodo po Ptuju določene ceste tudi zaprte.

Ptujsko veduto že desetletja kazi razpadajoča nekdanja usnjarna na obrežju Drave in buri duhove. Mestna občina si je že vrsto let prizadevala, da bi objekt podrli, a je Zavod za varstvo kulturne dediščine Republike Slovenije vztrajal pri obnovi te spomeniško zaščitene stavbe.

A odločitev je padla - stavba je prenevarna, treba jo je porušiti. Rušitev se bo tako začela že 25. avgusta, trajala pa bo predvidoma do 31. avgusta letošnjega leta. 

Izvajalec odstranjevanja objekta je Hidrokop iz Murske Sobote, vrednost investicije pa znaša  58.560,00 evrov. 

Zaradi zagotovitve splošne varnosti pa bodo določene ceste zaprte

Nikar pa ne spreglejte zapor cest in določenih parkirišč. Ceste in parkirišča morajo biti zaprta zaradi splošne varnosti in načina izvedbe. 

Izvajala se bo občasna popolna zapora Cafove in Dravske ulice. Prav tako pa bo od 24. avgusta do zaključka del onemogočeno parkiranje na parkirišču Dravska. 

Stanovalcem na Dravski bodo dostopi zagotovljeni s semaforji, ki bodo od Dravske ulice 11 pa do 31. Dostop za stanovalce bo urejen s Prešernove in Cafove ulice, kjer bo le za stanovalce in uporabnike prostorov možen enosmerni izmenični promet. 

Vir: Mestna občina Ptuj

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

ptujčanka (nepreverjen)

, vrednost investicije pa znaša 58.560,00 evrov ! Ste jih pošteno "privili", da so vam šli za tako ceno delat, razen če je na izmere ??

Starejše novice