Eden najlepših delov Ptuja, ki ga je že precej načel čas, dobiva novo podobo - z Javnimi službami Ptuj je podpisana pogodba, ki naznanja začetek gradbenih del.

V Dominikanskem samostanu Ptuj je Mestna občina Ptuj danes slavnostno podpisala pogodbo z izbranim izvajalcem gradbeno obrtniških del, to so Javne službe Ptuj, za revitalizacijo Stare steklarske in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami.

Šlo bo za rekonstrukcijo in dozidavo z novogradnjo objekta Stare steklarske ter obnovo Vrazovega trga ter pripadajočih ulic - Jadranske, Šalamunove in delno Aškerčeve. To obsega prenovo gospodarske javne infrastrukture, tlakov, umestitev urbane opreme ter zamenjavo javne razsvetljave.

Javne službe imajo za izvedbo 17 mesecev, to je do konca leta 2022

Pogodbo sta slavnostno podpisala županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj, ki bodo gradbena dela izvedla. Županja je izrazila veselje ob tem, da je »izvajalec občinsko podjetje in da bodo lahko z roko v roki delali odličen projekt«.

To, kar bo obnova Stare steklarske prinesla mestnemu jedru in mestu kot takemu, bo njuna oživitev in dodana vrednost, pravi županja.

»Ciljamo predvsem na mlade, mladi so tisti, ki so v koroni največ izgubljali in upam, da jim bomo s to investicijo povrnili mestno druženje, da jih bomo nazaj naučili, kako je, ko se lahko nekje podružiš, dobivaš; ko lahko izražaš svoja mnenja in si kreativen. Upam, da bo Stara steklarska vse to in še več,« je dejala.

Kaj pa županjo pri projektu najbolj skrbi? »Upamo, da bo čim manj presenečenj pod zemljo v smislu arheologije. Upamo pa tudi, da se bo covid hitro končal, zato da se bodo tudi cene materialov stabilizirale in da bomo ostali v začrtanih okvirih,« je pripomnila.

Javne službe Ptuj bodo k izvedbi projekta pristopile v sodelovanju z več lokalnimi podjetji.

»Ker smo občinsko podjetje, je še toliko bolj naša zaveza, da bodo dela opravljena maksmimalno kvalitetno, da se bomo potrudili prilagajati vsemu, kar nas zna presenetiti in da bomo na koncu tudi na koncu enako ponosni, kot smo danes na začetku tega projekta,« obljublja direktor.

Predvidena vrednost za gradbeno obrtniška dela po tej pogodbi znaša približno 3,5 milijona evrov. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. 

Z investicijo bo občina prispevala k varstvu kulturne dediščine in spodbujanju kulturno-umetniškega ustvarjanja.

»Mislim, da bo obnova dobra popotnica in motivacija za to, da bomo uspešni v prihodnjih razpisih in na ta način obnavljali tudi preostale ulice in trge v mestnem jedru,« še dodaja županja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice