Od 8. januarja bo mestni avtobus vozil tudi do pokopališča na Rogoznici.

Iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da bo z 8. januarjem prišlo do spremembe pri izvajanju mestnega avtobusnega prevoza. Obstoječa linija se bo spremenila tako, da bo novo pokopališče Rogoznica povezano z obstoječo linijo mestnega prevoza.

Dve vožnji z odhodom iz Zadružnega trga ob 9.30 in 10.30 se bosta podaljšali do novega pokopališča Rogoznica. Obe vožnji bosta imeli tudi dodatni vmesni postajališči in sicer Ptuj bolnišnica in Dornavska cesta Merkur. Odpravila pa se bo vožnja z odhodom ob 20.30, ostali odhodi pa bodo ostali nespremenjeni.
 

Občani in občanke so na ptujsko občino podali številne pobude, da bi se vožnja mestnega avtobusa podaljšala do pokopališča. Mestna občina Ptuj je pobudam prisluhnila, z podaljšano vožnjo želijo občanom, ki nimajo lastnega prevoza ali pa želijo pot opraviti z javnim prevozom, omogočiti dostop do pokopališča.

S podaljšano vožnjo mestnega avtobusa želijo spodbuditi tudi uporabo mestnega avtobusa in s tem slediti trajnostnemu načinu mobilnosti, so sporočili iz Mestne občine Ptuj.

Starejše novice