Gneča na cepilnem mestu na Bregu naj bi pritegnila pozornost turistov, ki naj bi se spraševali o nečloveškem odnosu.

Matej Siebenreich, sicer del svetniške skupine Liste Andreja Čuša, je nedavno zapisal ostro pobudo, namreč glede gneče na cepilnem mestu Breg, Koruzjek na Ptuju. 

Predlagal je, da se postavijo stoli ali klopi, da se ljudem olajša čakanje na cepljenje. 

»Turisti, predvsem tujci se čudijo in sprašujejo, kako je v 21. stoletju možen tako nečloveški odnos do občanov,« je oster zapis končal Siebenreich. 

Metka Petek Uhan: Obtožbe o nehumanosti so neutemeljene

Na slednje se je odzvala direktorica Zdravstvenega doma Ptuj Metka Petek Uhan, ki je pojasnila, da so za ljudi, ki se pridejo cepiti, na voljo klopi, stoli, kupili pa so tudi šotor, ki čakajoče varuje pred soncem in dežjem. Uredili so tudi umetno travo, saj je bilo včasih zaradi dežja blatno. 

Na Bregu v Koruzjeku cepijo naročene in nenaročene, zato se od časa do časa pojavi gneča nenaročenih. Dodala je tudi, da starejše in nepokretne cepijo kar na domu. 

Na Ptuju cepijo vse dni v tednu, Metka Petek Uhan pa je občinski upravi pojasnila tudi, da so aktivirali dodatne ekipe. 

»Dejstvo je, da je dvorana na Bregu med manjšimi v občini in da za vse ne morejo vedno zagotoviti enakih pogojev, a z ljudmi nikakor ne ravnajo nečloveško,« je direktorica doma dodala v dopisu občini. Mnenja je, da so obtožbe o nehumanosti neutemeljene. 

Starejše novice