Foto: posnetek zaslona videa
V soboto je v Mariboru vročekrvnež razbil šipo avtobusa in napadel voznika. V vodstvu Marproma incident obsojajo: »Dogodek je kaplja čez rob in tudi nesramnost brez primere.« Voznik, ki je bil napaden, je trenutno v bolniškem staležu.

Mariborski policisti so v soboto obravnavali incident, v katerem je voznik osebnega avtomobila fizično napadel voznika avtobusa. Prav tako je poškodoval avtobus, na katerem je zlomil šipo in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Povod za storitev navedenih kaznivih dejanj je bil parkiranje vozila. Ker je voznik mercedesa na avtobusnem postajališču pred Univerzitetnim kliničnim centri oviral voznika mestnega avtobusa, mu je šofer pohupal.

To je voznika mercedesa tako razjezilo, da je izstopil iz avtomobila, izpulil obcestni količek in z njim razbil šipo avtobusa.

Marprom: Incident pokazal, kako zahtevno je delo voznikov

Javno podjetje Marprom obsoja sobotni incident v neposredni bližini postajališča Maribor – UKC. Kot so zapisali, je ta med drugim znova pokazal, kako zahtevno je delo voznikov mestnih avtobusov. 

»Po eni strani se namreč velikokrat soočajo z različnimi ovirami na cesti, ki vplivajo na potek vožnje, po drugi strani pa tudi z nestrpnostjo ostalih udeležencev v prometu in nezadovoljstvom potnikov, kadar prihaja do zamud avtobusov,« so še zapisali. 

Na omenjenem parkirišču dnevno težave za voznike avtobusov

Kot pravijo, na omenjenem postajališču vozniki avtobusov vsakodnevno naletijo na parkirane avtomobile, težava pa je še toliko večja, ker imajo na njem postanek avtobusi kar enajstih mestnih linij in tako tja pripelje tudi več avtobusov hkrati. 

»Pri tem se dogaja, da mora voznik določenega avtobusa, preden lahko spelje s postajališča, počakati na umik parkiranega avtomobila, kar povzroča zamudo,« pojasnjujejo: »Ali pa, da zaradi parkiranega avtomobila sploh ne more zapeljati na postajališče, kar onemogoča varno vstopanje/izstopanje potnikov.«

Podobnega incidenta v preteklosti še niso obravnavali, voznik trenutno v bolniškem staležu

Podobnega incidenta, kot se je zgodil minulo soboto, v preteklosti niso obravnavali, so pa zelo pogoste zgoraj opisane situacije. 

S problematiko postajališča Maribor – UKC je Javno podjetje Marprom v zadnjih letih večkrat seznanilo pristojne službe v mestu. 

Voznik, vpleten v sobotni dogodek, je trenutno v bolniškem staležu.

Vodstvo Marproma podpira zaposlene, sobotni dogodek »kaplja čez rob«

Ob tem so v Marpromu naslovili pismo na voznike avtobusov. 

Svojim zaposlenim so sporočili, da bodo že ta teden sestankovali z vodstvom Mestne občine Maribor na temo avtobusnega postajališča Maribor – UKC, prav tako bodo poskušali nagraditi nadzor nad drugimi prometno kritičnimi točkami.

Direktor Rajko Šmigoc ob tem zaposlenim sporoča, da jih podpira: »Storil bom vse za to, da se vaša varnost izboljša.«

»Ob vseh žaljivkah, neprimernih opazkah in tudi grožnjah, katerih ste pogosto deležni, je bil sobotni dogodek vsekakor kaplja čez rob in tudi nesramnost brez primere, kar si kot ljudje, ki skrbite za varen prevoz potnikov v mestu, ne zaslužite,« je voznikom zapisal v pismu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice