Nevihtna celica se je razbesnela prav nad Ptujem in okolico.

Toča, ki je danes v popoldanskih urah zajela vzhodni del Slovenije, je najhuje prizadela Spodnje Podravje, kjer je klestila okoli 16.30. Na ceste se je zaradi močnega neurja podrlo več dreves, meteorna voda je zalila številne stanovanjske kleti, veter je razkrival strehe, sprožilo pa se je tudi nekaj zemeljskih plazov.

Gasilci so tako imeli polne roke dela. Ob 16.25 je močno neurje zajelo mesto Ptuj. Veter in meteorna voda so poškodovali več objektov. Gasilci PGD Ptuj so iz kleti izčrpali vodo, prekrili razkrite strehe in odstranili podrta drevesa.

Ob 16.39 je na Seliškarjevi cesti na Ptuju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Turnišče so izčrpali približno pet kubičnih metrov vode.

Tako je bila videti radarska slika nad Ptujem.

A to še ni vse. Ob 16. 30 je v kraju Biš v občini Trnovska vas več dreves padlo na cestišče. Gasilci PGD Biš so drevesa razžagali in počistili ceste.

Prav tako je ob 16.40 na območju naselja Kicar močan veter podrl več dreves. Gasilci PGD Kicar so drevesa razžagali in počistili ceste. Ob 17.25 je v naselju Dornava v istoimenski občini močan veter podrl drevo. Gasilci PGD Dornava so drevo razžagali in odstranili.

Tudi v naselju Slovenja vas v občini Hajdina je ob 16.50 močan veter podrl več dreves. Gasilci PGD Slovenja vas so drevesa razžagali in odstranili. Ob 17.17 pa je v naselju Krčevina pri Vurbergu, občina Ptuj, močan veter podrl drevo. Gasilci PGD Grajena so drevo razžagali in odstranili.

Veter je razkril več streh v občini Videm, pa tudi v Cirkulanah, kjer je podrl še več dreves, zalilo je tudi čebelnjak, sprožil pa se je še plaz.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice